Hey ! Welcome to BSBG World

Sunday, May 22, 2016

Hidup Sendiri itu Indah

Assalamualaikum,
11.08PM

"Aku bagai kau cadangan, apa kata esok kau makeup lelawa bagai yang perempuan, yang lelaki bergaya segak-segak, bubuh perfume satu cawan, pegi shopping sesorang, makan dekat restoren mewah sesorang and all the day just do it alone, everything"

Mungkin ada yang takot nak buat atau tak pernah buat, tapi come on, bukan semua benda yang kau buat perlu ada teman, sometimes masa perlukan kita sorang. Jalan sesorang lepas tu kau senyum tengah-tengah jalan. Orang mesti anggap kau gile tapi sorry babes you should enjoy it, this is about your life kan, sibuk je orang nak cakap apa, sila mati, hahahahaha.

Aku nie jenis dua perwatakan. sometimes aku bergaul gile-gile dengan semua orang, gelak sampai guling-guling, bahan orang kiri kanan, overnight dengan member cerita pasal bende yang.... kosong, entah? Tapi ada masa aku duduk dalam bilik sesorang. Aku pasang laptop and play all the favorite music and repeat it again and again until tepu. Kemas bilik sambil memekak, joget-joget, watching all my awesome movie while eating domino pizza alone and the last one ofcause aku siapkan semua assignment aku, hahaha dam it. Bila semua da setel down, bole la belanja diri, jalan shopping sesorang, semua masa untuk kau bukan orang lain. Orang label "forever alone". Sorang tu bukan bermakna sunyi, tapi sorang tu bermakna kau boleh berdikari, boleh berdiri dikaki sendiri, boleh hidup tanpa menharapkan orang lain. Wonderful ! Tapi jangan la yang perempuan tu keluar balik malam, pegi clubing ke, memanglah berdikari tapi macam cari nahas.

Tapi hidup sorang tak boleh layan perasaan sangat, kene banyakkan aktiviti. Bila rasa bosan je nanti homesick tu datang. Kekadang aku penat juga nak sedih-sedih. Tapi ada masa dia datang lelagi time "mood-mood perempuan" susah nak handle. Nak sedapkan hati, cakap dengan diri sendiri. Aku tak pernah sorang, ALLAH sentiasa ada, kalau rasa tak sedap juga, just call your mom, sister ke ? Semua ada untuk aku, untuk kita semua. peace ^_^

Ikhlas
Si Bidadari Garang

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.