Hey ! Welcome to BSBG World

Friday, December 31, 2010

Assalamualaikum 2011 ! Azam Baru !


Tak sangke pukul 12 mlm nie,tahun 2010 aku tak akan jumpe lagi.. Muncul la tahun baru ! muncul la azam baru ! muncul la spm ! bagus sangat ! 

Setiap tahun aku nak adek beradek aku akan tulis Azam tahun baru kat kertas, lepas tu kasi kat aba.. Sejak bile tradisi macam nie berlaku kat keluarga aku ? ahh ! aku pon tak tau.. Masalahnye azam 2010 pon belom aku setel kan.. jadi setiap tahun azam aku akan berulang bende yang sama.. Aku pon lupe isi ape yang aku pegi conteng kat Azam 2010 aku ? yang masih kukuh kat otak aku hanye aku tulis Azam 2010 dalam bahase english.. titik ! !

Okey ! korang nampak tak pic kat atas yang tajuk nye Azam Tahun 2011.. Itu just isi penting je.. kalau nak tulis yang betul2 punye azam, sampai tahun 2012 pon tak abis kot.. Jadi bersaksi kan member2 blogger aku nak tulis azam 2011 aku seditil ditil nye.. Ahhh ! rase bosan gile tulis azam.. ape2 pon tahun baru kne azam baru gak !

1. Menjadi Anak Yang Solehah.. Maksud nye ialah.. aku nak rajin tolong mak buat keje rumah like basuh pinggan, sidai kain, lipat baju n bla bla bla.. Sekali mak aba suruh aku buat je.. tanak mengelor, kurang ajar, melawan n bla bla bla.. 

2. Solat 5 Waktu, Ikut perintah ALLAH.. aku tanak tinggal solat lagi.. selalunye solat subuh je aku tinggal.. nak bangun pagi bukan la main susah.. nape tah ? Aku janji jugak untuk ngaji setiap hari lepas magrib.. selalu bace yassin.. betul tu ! aku betul2 nak berubah..

3. Mendapat 8A/9A Dalam SPM.. Tahun depan kompem2 la aku nie calon SPM.. So aku janji nak dapat 8A.. aku nak sangat bukti kan kat mak aba pengetua n cikgu disiplin yang aku nie bukan budak sebarangan.. Degil2 aku, aku pon boleh berjaya kan kan !

4. Menjaga Tingkahlaku / lebih sopan.. korang tau kan aku nie pmpuan ? sape kate aku laki memang mintak sepak kot.. hee~ aba selalu cakap aku nie kasar la, ape la.. atok mak ucu pon cakap macam tu.. budak laki pon cakap macam tu jugak.. semua kot ? geram nyeeee ! okey fine ! aku nak jadi pmpuan melayu terakhir.. wekkk !

5. Belajar Bersungguh-sunggah, Terutama dalam B. English.. Kalau boleh tahun baru nie aku nak buat jadual belajar aku sendiri.. lepas tu nak belajar b.english lebih2.. Aku nak SPM english dapat B jadi la.. Nak masuk matrixxxxxx ! lepas tu universiti malaya.. kalau x pon masuk maktab.. aba mak nak sangat sorang anak dia jadi cikgu.. ^___^

6. Menurunkan berat badan.. bagus la tu ! aku nak senam-senam sikit.. biarla nanti dapat jodoh cepat.. dem ! ! suke sangat makan mase malam bute.. eye la, aku tido lambat.. lepas tu lapa, n makan ! amik kau !

7. Berjanji Melaksanakan Azam 2011 dengan Bersungguh-sungguh.. amin ! ! aku harap 2011 tahun yang paling banyak merubah aku supaya jadi yang lebih baik.. amin lagi !

11.27PM.. Lebih kurang 30minit nak 2011.. rase macam nak nangis je..Aku tau kot 2010 ialah tahun paling degil n nakal dalam hidup aku.. Tapi aku tetap aku miss tahun 2010.. sampai mati aku ta kan jumpe 2010 lagi.. bye ! assalamulaikum ! 

Thursday, December 30, 2010

Malaysia Akhiri Kemarau 14 Tahun


Ahhhh ! lantak la kalau banyak blogger cite pasal Piala Suzuki nie.. Aku pon nak cite pasal bende ala nie jugak ! Aku pon orang malaysia ! wek wek wek ! 


Sebelom pukul 8.00 malam lagi ade dah duduk terberak kat depan tv.. punye la tak sabar nak tengok malaysia belasah indonesia.. Mase minit petama, aku tengok pemain malaysia kurang meyerang dan pemain inodesia bertubi-tubi menghentam gawang malaysia.. Tapi pada minit berape tah, aku pon kompuis dengan kebebalan pemain berjesi nombor 2 yang suke sangat membabi bute .. ape tah masalh dia megejar bola tak tentu pasal, lepas tu menyusahkan pemain lain.. puuiii ! pakal je penjaga gol malaysia hebat ! tapi pada minit kedua aksi pemain malaysia same je.. hehe !

Aksi Khairul Fahmi di final piala suzuki memang ternyata hebat ! tabik dengan dia.. walau pon malam tadi ade pancaran laser kat dia, tapi dia okey je ! tak macam markus tu.. tau nak salah kan laser je.. puuiii !

safee sali penjaring terbanyak piala suzuki tahun nie dengan jaringan sebanyak 5 gol ! tahinah ! ! ! ! 


Walapon malaysia kalah pada final kedua dengan keputusan 2-1.. Tapi mase final petama malayisa menang dengan keputusan 3-0.. Jadi malaysia tetap memang dengan agregat 4-2.. Tahniah ! ! aku betul2 bangge dengan pemain malaysia  ! ! go go ! !










TAHNIAH UNTUK PEMAIN BOLA MALAYSIA ! ! U ALL MEMANG THE BEST LA ! !




Tengs untuk rajagopal kerana mendidik pemain malaysia dengan baik ! ! hehehe ! 




Untuk pemain indonesia.. korang pon sudah menunjukkan corak pemainan yang menarik pada aksi final kedua.. ape2 pon markus aku tetap tak suke kau ! da kalah tak payah nak buat alasan laser dan gatal.. puuuuiii ! !


Aku harap lepas ni tamat perang penyokong indonesia n malaysia.. tak perlu nak gado2 sebab bola okey ! ! kite kan negara ISLAM ! 




Malaysia Boleh ! ! !

Wednesday, December 29, 2010

Saya Blogger Johor

Aku tak tau nak mulekan entry nie dengan ayat ape ? penat aku pikir bagai nak rawk ! Korang tau tak pasal Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri .. Korang mesti da tau kan.. Aku je kuno 24jam sebab baru tau semalam, tu po pasal terbace entry sorg budak Johor yang join.. sape  ? malas nak cakap ! tet ! mule2 ingt segmen nie abis pukul 12tghmlm semalam.. Tapi  Pakal je segmen ni dilanjutkan tempohnye sampai bulan hadapan.. Memandangkan aku Seorang remaja Johor yang berwibawa lantas berwawasan 2020 serta bersemangat kental lagi berdedikasi tinggi dan berakhlak mulia, aku pon join dengan hati terbukak luas.. Chill ! !


Nama manja atau glamer :
Famly aku panggil aku dengan nama Ija.. Tapi kalau kawan2 just pnggil Fiza.. Tapi name ic Nur hafizah binti Za'ba.. Cikgu Add math aku suke panggil name panjg aku.. nape tah dia ?


Status :
Single sepenah mase.. Tak suke couple.. Tapi kadang member aku cakap aku nie lesbian.. pasal ape pon tak tau.. agak2 aku suke raba pmpuan ke ? otak kau ! ^__^


Cara hubungi :
Facebook : Nur hafizah Za'ba
Yahoo : Hafiz_zahboboy94@ymail.com
Formspring :FizaSS501


Daerah/Jajahan :
Negeri : Johor > Daerah : Pontian > Mukim : Pekan Nanas > Taman : Sri Sentosa


Tempat tinggal :
Aku baru je pindah rumah tahun ni so alamat kat ic, alamat rumah lame, jadi alamat aku No 76 Jalan Sri Sentosa 2 Taman Sri Sentosa 81500 Pekan Nanas ,Johor.. So tak sama dengan ic kan.. heee~


Nie rumah aku ! tapi mase belom pindah la.. nak amik pic baru malas pulak .. so ape yang ade je la.. Lampu kat tembok pon belom letak lagi mase tu.. hahak !


Apa yang menarik di tempat Johor :


Angsana ialah tempat shopping yang aku rase femes kot kat johor nie.. betul x ? betul kan.. ramai orang kenal angsana nie.. negeri lain pon kenal kan.. kan kan !


Danga Bay ialah tempat ape tah.. hee~ setau aku tempat nie pon antra tempat terfemes kat johor.. ( maksiat area ).. heee~


Tanjung Piai ialah penghujung benua asia.. aku penah pegi tempat nie.. tpi x penah sampai abis.. penat dow !


Jusco Tebrau ialah tempat shopping lagi.. tapi istimewa nye jusco tebrau ialah tempat shopping terbesar di asia.. betul ke ? tapi setau aku okey.. betul la !


Okey 4 tempat cukup la.. Semua tu ade kat mane ? JOHOR  ! Tempat lain tade bende ala nie semua.. hee~
Nota Comel : Malam nie malaysia vs indonesia.. go malaysia ! sayang malaysia !

Tuesday, December 28, 2010

Banner Contest

Gua bukan tau pon nak buat ape kan hari ni.. so gua tengah bosan tahap gile kentang, jadi gua putuskan yang gua nak joib 1 contest nie.. first time la kirenye hati gua terbukak untuk join contest sebab contest nie simple macam duduk tak buat ape2.. member gua yg gi tag gua.. da lame gile tag tapi gua buat donno je.. malas ! ! so chill je la okey !






contest nieh berkenaan banner @ header...so banner @ header saper paling menarik + blog layout yg paling cantik n paling kemas akan menang..

syarat2 contest nie :

1. become my follower 
2. buat entry pasal contest nieh n tinggal kan link entry anda..so senang nak view nati...hehehe..
3. letak kan banner contest nieh pada side bar anda..
4. tag 3 blogger lain yang bertuah..
5. terbuka kepada sesiapa yang mempunyi blog sahaja..(blogger yg berada di malaysia sahaja)
6. tarikh tutup : 2 january 2011
7. pemenang akan  diumumkan pada 22 january 2011

PRIZE :

tempat pertama : top-up RM30 (mane-mane line taliphone bimbit)
tempat kedua : top-up RM10 (mane-mane line taliphone bimbit)
tempat ketiga : top-up RM5 (mane-mane line taliphone bimbit)


Gua memang perlukan topup tu beb! sebab henpon gua da berabab tak topup.. Kalau RM30 memang cun gile la sebab gua ade main sos topup.. hahahak ! Kalau menang tiga2 hadiah lagi best ! tapi boleh ke ? huhuhuk ! Tapi kalau tak menang pon aku tak kesah sebab entah la.. Tapi lagi , kalau org masuk sesuatu contest mesti tujuan nye nak menang kan ? kan ? kalau tak nak menang baik tak payan masuk ! puiiii !

Gua baru je balik pasar masjid beli tudung baru.. lepas balik uma gua try.. gua tengok kat cermin macam cantek je gua kan... hahahak ! gua pasan ! tapi apa salah nye puji diri sendiri kan kan ! sekali sekale.. hehehe ! betul tak ?

Nota Comel : Shima ( akak ) n Faiz ( Abg ) da gi balik universiti dorang.. so sekarang nie aku yg paling tua kat rumah, tak masuk mak aba la.. Dapat ke aku masuk universiti pulak ae ?

Sunday, December 26, 2010

Perkara Yang Aku TERbuat Mase 2010


Selang bape hari je tahun baru nak muncul.. tpi sebelom tu aku nak buat rumusan tentang tahun 2010 dulu la.. kire yang 6hari halal je la okey ! 

1. Melawan cakap mak dan aba.. lepas tu degil plus keras kepala !

2. Menjadi seorang yang Pemalas..

3. Menangis apebila disuruh buat kerja.. rase dunia nie tak adil !

4. Bangun tido lewat nak mati.. lepas tu mandi 1 hari sekali.. aku tak busuk okey !

5. Makan lewat malam, lepas tu tak ingat diri !

6. Datang sekolah lambat sambil rase tak puas hati..

7. Masuk bilik HEM tak tentu pasal, cikgu soalan lepas tu buat muke mintak simpati..

8. Buat bising kat dalam kelas, lepas tu kne warining dengan cikgu tapi tunjuk bagus..

9. Jadi orang yang berlagak nak mati serta bajet good gile..

10. mencarut tak tentu pasal, ingat kan bagus la tu..





11. Gado dengna budak laki.. pikir aku nie laki la konon..

12. Tak buat keje sekolah , lepas tu buat alasan merepek-repek..

13. Tunjuk Fuck kat orang, lepas tu pikir bende tu bagus sangat..

14. Mase exam kacau orang yang aku benci dengan main lastik2, lepas tu cikgu mara buat macam tengah husyuk gile bace soalan..

15. Mase exam buat bising, lepas tu member sebelah tengok tande perotes, tapi buat2 tak nampak, dalam hati padan muke kau..

16. Suke mengalan cakap cikgu, cikgu mara, pandai pulak jadi budak skema..

17. Kalau terpegang lelaki or laki yang sentuh buat tak kesah pon.. Adoi ! dosa tuuu ! ! 

18. Mule exam, tengah tahun dapat no 1, lepas tu dapat no makin teruk ( top 10 ).. nampak sangat aku tak belajar..

19. Menjadi perempuan yang bertopengkan lelaki.. bodo nye !

20. Mase belajar dalam kelas gi berbual dengan kawan, sebab aku benci cikgu tu..



21. Balik sekolah bukak kasut, bukak baju lompat katil, bangun time nak magrib..

22. Aku terjatuh hati kat seorang mamat.. lepas tu sedey sebab dia.. BA ! ! ! !  #&/@*%

23. Rosak kan lappy mak, lepas rosok tak kasi tau mak.. Mak mara masuk bilik nangis..

24. Online n berblog sampai lewat malam, ape tah yang dibuat ? ? aku pon tak paham !

25. Gadoh sesama adek beradek... dua ego bersetan kuat sangat..

26. Solat 5 waktu kadang2 fail jadi 2 3 4.. Mane tah hilang.. Jawab sendiri la aku kat akhirat nanti ! insaf..

27. Aku blog.. Mase banyak abis.. dem dem dem !

28. Suruh aba pasang intenet kat rumah..


29. Aku rase tahun nie tahun paling banyak rekod jenayah aku..


30. Rase nak ulang balik 2010.. plzzz ! ! Superman ! !


Penat seh nak pikir bende ala nie.. tapi aku rase banyak lagi aku tak tulis.. semput tau ! tu je la.. Aku main letak je gmbar ape.. suke2 je !
Note Comel : Blog baru ! ! cantek x ? plzz ! puji aku ! ! 

Thursday, December 23, 2010

Bontut Aku Sakit ! So What ! !


Apa masalah tajuk sengal kat atas tu ? tak tau malu ke minah nie ? AAAHHH ! Lantak aku la kan ! nie blog aku, bukan blog abah kau ! Chill je la cite aku nie !

Semalam ? maksud aku hari selase bersamaan dengan 21.12.2010, aba ajak kite 1 keluarga pegi main Badminton kat dewan badmintan yang kite org gelar kan YAP ! So aku ajak la nisa, shima,  mak main bergu.. aku team dengan nisa.. mak n shima team 1 lagi la.. tak kan la nak team dengan aku jugak kot.. kalau gitu main ape pulak kan ? ?.. mase main2 tu mak boleh pulak pukul bola tinggi n belakang nak mati.. So aku berusahalah untuk amik bola tu sebab aku rase tak out.. Tibe2 entah macam mane aku boleh terduduk= terjatuh.. sakit gile la ! da la mase tu ade group budak laki main kat belakang gelanggang tu.. mesti dia nampak punye.. malu tak ? ? dem !

Mule2 aku tak rase pon sakit sangat.. lepas bangun tu macam biase la main balik.. Tibe2 mase aku bangun tido tadi, bontut aku macam sakit semacam.. aku pikir la balik.. apesal la bontut nie boleh sakit ? kne rogol dengan setan ape ? hahahak ! tidak tidak ! ! last2 aku pon ingat yang aku terjatuh.. adoi ! sakit memang terase la bile aku main turun naik tangga.. aku pon kurang pasti la ape masalah bontut nie.. bile la aku nak jalani hidup secare normal atau aku buat pembedahan je.. hahak! lagi cakap nak lebih..

Lepas bace entry nie jangan la piki bukan2 or bayang kan bende bukan2.. mintak sepak la tu namenye kan.. Entry nie tak lucah kan.. sengal ! ! doakan aku okey ! ! hehe ! ^__^
Nota comel : esok nak pegi beli buku tulis kat sekolah.. aku benci sekolah !!

Monday, December 20, 2010

Segmen Nangis Di Angsana



Hari ni aku, mak, aba, faiz, shimah gi Angsana.. peh ! letih la jugak aku nie.. tapi dengan usaha yang gigih aku tetap jugak gi update blog.. Eye la, orang cakap kalau nak blog tu femes mesti kene update selalu.. betul tak ?

Motif pegi Angsana ialah nak beli baju canggih ,sebab kat sane ade potongan harge.. so jimat la sikit di musim pesekolah nie.. Lepas tu pegi Badan beli organ dalaman.. otak kau la ! mesti la beli buku.. Lame jugak aku main tawaf kat dalam badan tu, sampai la aku jumpe buku literature form 4 yang aku idamam2 kan.. Lepas tu dengan mengunakan kesempatan yang ade aku pon selet la buku essay english n kamus dwi.. hahahahak ! lepas tu gi la beli barang2 yang lain termasuk beg sorong yang nak bawak baju2 tu..beg tu aba beli untuk faiz sebab 27 nie dia nak berambus gi Uitm..

Jadi aba suruh masuk kan barang2 yang lain like baju2, buku n bla bla bla kat dalam beg tu.. aku pon ikut je la cakap aba kan.. 

Faiz : kau buat ape ?
.
Aku : masuk kan barang dalam nie la..

Faiz : ape pulak ! kalau macam tu kau la yang bawak beg tu.. buat ape aku nak angkat beban kau pulak !

Aku : aba yang suruh la !

Faiz : kau angkat..

Aku : eye la ! itu pon nak macam tu.. berkire sgt ! ( maksud nye aku tak jadi letak barang kat dalam tu )

Aku memang tak puas hati gile la time tu.. eye la kan, beg tu sorong2 je.. bukan berat pon barang yang nak masuk dalam tu.. pemalas ape sal tah ! Mase tu kat tangan aku, aku pegang pek seluar2 dia.. Jadi aku pon bagi la kat dia sambil cakap :

Aku : Nah ! aku pon tanak pegang beban kau jugak !

Lepas tu kan mak boleh sokong dia.. jadi aku hot la ! tanpa aku sedar air mate aku mengalir.. hahahahak ! ape la aku nie nangis kat mall.. lepas tu ade pulak orang yang tengok dengan muke pelik kat aku.. bukan main susah aku nak cover.. makin aku tahan makin banyak pulak air mate yang keluar.. sengal tak aku ? Last2 dia mintak maap kau aku :

Faiz : ija kau majuk ke ?

Aku : tak la ! ( tak pandang dia pon )

Faiz : aku mintak maap la ! aku salah..

Aku : eye la !

Itu saje cite pegi Angsana bersama keluarga.. hehe ! aku lupa nak cakap yang aku dapat kasut baru ! yessssssssssss ! ! ! 

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Sebelom aku nak akhiri entry nie ( skema ) aku nak kasi jawapan untuk entry semalam.. tapi sebenarnye pekataan yg aku tulis tu bukan bahasa johor tapi pekataan yg selalu aku dengar dan gunakan.. aku rase la , tak pasti pon ! ! ! hee~ 

1. Gembeng = Kuat nangis
.
2. Gebar = Selimut
.
3. Gerobok = Almari

4. Hendut = Pakwe atau boyfren

5. Tarok =Letak

6. Mengalan Mengejek

7. Kememeh Same maksud dengan gembeng

8. Kempro Selekeh atau pengotor
Nota comel : hari ni aku tak blogwalking blog korang okey sebab aku penat sangat ! Tapi kalau tgh malam nie aku segar2 sikit aku jalan2 la ! !



Sunday, December 19, 2010

Orang JOHOR Je Ke Tau ? ?


Johor ade lorat tak ? jawab2 la ! sape orang johor angkat tangan plzzz ! okey sudah ! jangan nak lebih2 gi angkat bnde lain.. Aku sepak kang ! Hari ni aku kompius dengan beberapa pekataan yang aku guna dalam beberapa entry tapi ada orang tak faham.. Tapi kalau aku cakap kat dalam johor nie paham je dorg..okey ! yok ! hari ni kite main kuiz !

1. Gembeng =                    

2. Gebar                   

3. Gerobok                   

4. Hendut                   

5. Tarok =                   

6. Mengalan                   

7. Kememeh                   

8. Kempro =                    

Yok men kuiz menang dapat dapat topup RM 2.99.. Kalau Amoi kat kedai topup tu kate tade topup RM 2.99 korang tak dapat la.. Sorry ! kuk kuk kuk !
Nota Comel : Korang jawab kat komen tau bukan kat chatbox tu..

Saturday, December 18, 2010

Aku Bukan Hebat Mane Pon 2


Okey ! sekarang nie kite sambung cite pasal Aku Bukan Hebat Mane Pon 1 .. Kepada sape2 yang tak bace Aku Bukan Hebat Mane Pon 1 pegi la bace sekarang !! 

21. Aku suke datang sekolah lambat2.. sampai kene panggil bilik hem..

22. Aku betul2 benci dengan orang yang cari pasal dengan aku tanpa sebab..

23. Aku seorang yang cepat mengigil.. bukan gigil men2.. tpi betul2.. kadang2 aku ketawa tengok aku mengigil.. ^__^

24. Jari kelingking aku tak boleh tegak.. kulit kurang.. tak caye ? datang la sini.. aku pon pelik..

25. Setiap kali aku belajar add math kompem aku akan nangis.. tpi aku berusaha ! !

26. Aku tak pandai english.. tapi english tak penah gagal..

27. Aku benci kat sorang cikgu disiplin sekolah aku.. dia pompuan.. memang benci gile la ! aku doakan dia cepat berambus dari sekolah aku ! ! tolong doakan sekali..

28. Member aku suke sangat cakap aku nie berjiwa lelaki.. aku kompuis gile la ? eye ke ? jawab plzzzzz ! !

29. Aku lebih suke belajar time esok nak exam.. sanggup tak tido.. lantak la ! asalkan dapat jawab soalan.. 

30. Aku memang pantang gile tengok orang tiru mase exam.. macam nak jerit je kuat2.. bodo gile !

31. Aku akan mengambil mase 1 or 2 jam untuk tido, walaupon lampu da tutup, aku da kat atas katil, aku da ngtk.. nape tah ?

32. Aku rase aku nie sorang yang setia pada sesorg.. maksud aku lelaki.. wek ! aku geli pulak ! ! !

33. Aku tak suke tengok orang bngge2 kat bf/gf kat depan aku.. kadang2 rase nak sepak je laju2..

34. Aku geli dengan jiwang2 karat besi panas nie.. aku lebih kepada sweet je kot..

35. Aku tak suke buat keje berat2.. aku harap kalau ade da besar aku dapat keje yg senang tpi gaji waaaaaaaaa ! !

36. Aku memang boring gile layan dengan orang yg rendah2 diri nie.. aku rase orang macam tu bajet nak mampus ! !

37. Aku nie jenis susah nak simpan rahsia2 nie.. rase macam nak heboh 1 malaysia je..

38. Kalau ade duduk kat kerusi mesti kaki aku nak besile jugak.. kat sekolah pon aku macam tu..

39. Aku suke mengalan ( mengolok ) time cikgu aja sebagai tanda semangat gile babi..

40. Walaupon zahir nye aku nie pemalas tapi aku rajen datang kelas tambah.. lagi kalau kne bayar.. kalau tak gi rase rugi je kan kan !

Okey !! tu je hari nie !! yang kali aku sambung lagi.. hehehehe !! 

Friday, December 17, 2010

Fikiran Aku Bercelaru ? ?


Sekarang nie series aku malas gile nak update blog.. Aku rase aku tak cukup mase untuk blog.. Malam aku kene study.. pagi aku langsung ! ! aku tak hidup lagi.. petang je ade ? tapi kadang2 time petang aku gi buat keje lain..

Sebenarnye boleh je aku update tiap hari tapi aku tak blogwalking la.. lantak la orang nak komen ke tak nak.. Aku rase blog aku belom ade pembace setia la !! sedey !! da 6bulan buat tapi masih gitu je blog nie.. aku rase pembace setia blog aku just kakak aku je.. hahak !! 

Kalau macam dulu aku just update blog.. takde pon org nak komen..follow pon bukan la sampai 500 macam nie.. dulu kakak aku dengan syera ( kawan baik ) follow.. Macam dairi gitu !! Aku cite pon pasal kehidupan aku.. kalau korang tak caye gi la tengok entry aku lame2.. tu pon kalau nak la.. 

Aku tertanye kat diri aku.. sebenarnye entry aku nie membosan kan ke atau biase2 je ? biase2 tu macam mane ae ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? 

Wednesday, December 15, 2010

Detik Bersama Anjeng


Hari ni nape la hidup aku dipenuhi detik bersama anjeng.. Agak nye anjeng sedang mengila kot disebabkan ramai sangat orang memaki mengunakan nama anjeng, contoh nye " Anjeng la kau nie !".. Malang betul hidup binatang bernama anjeng, apatah lagi babi.. HAHAHAK ! nice !

Kejadian 1 ( petang )
..
Member aku Fatin ajak member aku Syera gi Pekan, lepas tu Syera ajak aku sekali join the club.. Aku pon on je la sebab hidup pon macam dah tak bermakne kan.. wek ! Syera bonceng aku naik moto, mase tu aku memang berzikir la agak tade ape2 berlaku walaupon just gi Pekan ( tempat yang dekat ).. Aku memang takot gile naik moto, walaupon aku just duduk belakang! ! !

Tibe-tibe sampai 1 lorong tu ade seekor anjeng berwarne putih mengila babi.. dem ! Anjeng tu gi la kejar aku n syera yang naik moto .. Ape lagi aku pon suruh la syera bawak moto laju2 macam minah rempit sebab anjeng tu da paras2 kaki aku je.. Time tu aku angkat kaki wt muke macam kene kejar dengan dua ekor lipas.. 

Cuak gile aku time tu.. kalau la anjeng tu ngap kaki aku, kompem aku tak akan maap kan dia sampai mati ! hahahak !
..
Kejadian 2 ( malam )

Aku baru je balik dari rumah lame dengan nisa.. Tengah nak balik tu ade seekor anjeng memekak macam kene histeria.. aku cakap kat nisa :
..
Aku : Ala ! jalan je la.. anjeng tu kan kawan kite..

Nisa : hoi ! ade anjeng 1 lagi kat situ ! ! ! !
..
Lepas tu aku dengan nisa gi la pecut lari 100 meter sebab takot anjeng tu gigit bontut aku.. Last2 anjeng tu tak kejar pon, siap isap rokok lagi.. kurang aja punye anjeng  ! nape tak kejar ! buat penat je aku lari tau.. Bengang aku ! ( sebnrnye aku pelik gile ? nape aku nak lari ae ? )

Tibe2 aku nampak ade 1 kete parking dekat je dengan tempat kejadian, yg aku rase dalamnye ade seorang lelaki.. dem ! Malu gile seh ! maksudnye lelaki tu nampak yang kite orang lari bersungguh-sungguh tanpe sebab.. bengang lagi ! 
Note comel : Jangan lah anda berkawan dengan anjeng.. Kerana anjeng itu jahat ! sorry aku tak blogwalking blog korang hari ni.. tpi kalau ade mase aku jalan okey !

Monday, December 13, 2010

Ketakutan Mencapai Tahap Atok


Da lama tak update blog and da lama tak terjah blog feveret aku ! Sorry la, sebab sekarang ni aku memang takde mase gile nak blogwalking blog korang.. Bape2 blog je sempat ! 1 hari 2 3 blog je.. hahahak !sorry ! traffic aku 1 hari 50 pon batuk2 ! hahahak ! okey ! chill !


Kakak aku, bukan kakak angkat aku or kakak dokong baru je balik dari universiti dia semalam semalam.. Aku happy la jugak ! sebab nanti dia boleh ajarkan aku add math n sains.. So aku rasenye malam nie perjuangan aku da bermule ! aku akan belajar add math dari A-Z sebab nanti f5 aku tade la lembab macam kura-kura cap jempol kan ! 

2011 pon coming soon tanpe aku suruh ! SPM lari 100 meter tanpa penat lelah.. dem ! ! Ketakotan mencapai tahap gaban maksimum.. Azam-azam baru da bertumbuh kat kepala otak aku.. Jadi lebih baik dari sebelum nye.. YAAA ! betul tu ! 

Aku macam nak tanye korang something la ? hem ? segan la pulak ( tumbuk kepala kuat2 ).. nanti je la ! SUDAH ! tu je entry kali nie.. Aku malas nak tulis macam aku buat karangan 350 patah perkataan, nanti bukan korang nak bace pon kan ! hehe !
nota comel : aku sayang mak aku ! mak sayang ija tak ?

Thursday, December 9, 2010

Aku Bukan Hebat Mane Pon 1


Aku sebenarnye tak tau nak update entry pasal ape ? tapi aku pakse kan diri aku untuk update gak ! ! ergh ! ! Okey ! ! Hari ni aku nak Perangai n tabiat aku.. Bukan tebiat okey ! ! chill orite ! !

1. Aku memang suke layan intenet sampai lappy selalu rosak.. Sekarang nie lappy tengah rosak la ! So aku layan intenet pakai pc je.. hahahahak !
,,,
2. Aku memang suke tido lambat2 sampai kul 3 4 5 pagi.. pukul 12 aku rase masih muda.. So kompem aku akan bangan lambat dalam pukul 2 3 4 petang.. pukul 12 aku rase sangat cepat aku bangun.. ^__^
,,
3. Aku lebih suke tengok cite kat tb pasal petandingan, contohnye amazing race, america top model, the colony, n banyak lagi cite orang putih..segala CSI aku suke ! !
j
4. Aku suke makan menggunakan suda dari tangan, sebab guna tangan susah n nanti masuk kuku.. Tapi kadang2 aku still pakai tangan gak ! !

5. Aku memang selalu jeles dengan orang.. tak kira la orang tu aku kenal ke tak kenal ke rapat gile ke n bla bla bla, sebab aku rase, aku tak nak kurang dari orang lain..
jj
6. Aku memang benci kalau ade orang ikut aku.. tak kira la dalam ape2 pekara contohnye perangai, gaya n bla bla bla, sebab aku ade 1 je, so tak payah nak copy paste..

7. Aku suke mencarut tak tentu pasal sebab entah la ! ! mulut aku memang macam nie.. tapi aku sebenarnye dalam proses berubah.. ^__^

8. Aku benci kalau ade orang puji aku pandai, comel, n segala pujian, sebab aku rase semua tu perli yang dasyat.. 
jj
9. Aku lebih suke dengar lagu korea n jepun daripada lagu melayu n english, tapi semua tu tak bererti aku akan sokong negara jepun n korea.. MALAYSIA NEGARA AKU ! !
..
10. Aku lebih suke bace blog laki dari perempuan.. tapi ade jugak blog perempuan yang aku suke bace.. dekat blog list tu selalu aku bukak.. Blog mereke lagi best ! ! 
;;
11. Aku paling malas nak buat homework ! ! kalau cikgu kasi kertas keje uma kompem kertas tu akan hilang atau aku akan buat roket..

12. Aku lebih suke bebual time cikgu tengah aja dari bebual mase rehat, sebab aku memang tak suke dengar suara cikgu  aja kecuali bapak aku n cikgu addmath..'

13. Mase exam aku lebih suke kacau org n buat bising dari buat soalan sebab kalau aku buat pon kompem dapat ' A '..

14. Aku lebih sayang family aku dari orang lain contohnye boyfrenz, angkat2..

15. Aku tak pandai tulis pakai pensel atau pen laju2 sebab kalau laju2 tulisan aku jadi hodo.. hahahak ! ! so sekarang nie aku pasan tulisan aku cantek..
hh
16.  Aku suke nangis, walaupon sebab bende kecil.. AKU GEMBENG ! !

17. Aku sebenarnye malas nak bloging, tapi aku selalu bloging kat bloglist aku je.. 1 hari traffic aku tak sampai 100 pon.. hee~

18. Aku tak pandai masak.. goreng ape2 pon, jarak aku dengan kuali adalah 10meter.. hahahak ! kalau mak aba tade, aku hanya perlukan telur untuk hidup.. hee~

19. Aku jenis susah nak rapat dengan orang.. lagi dalam dunia blog nie.. sape je kawan aku kan ? ?
hh
20. Aku suke kalau orang komen aku dari follow.. hee~ tapi sebnrnye aku nak out lepas tulis entry nie ! !

Okey ! !tu je yg aku mampu tulis sekrang ! ! sbnrnye bnyk lagi ! ! tpi cukup la okey ! ! sudah la aku nak out, lepas tu nak tengok cite amazing race 16.. bape kali aku ulang ! !

Tuesday, December 7, 2010

Mak Aku Bace Blog Aku


Ape perasaan kau, kalau mak kau bace blog kau ? ? ? ? kongsi la ! ! Hari tu entah macam mane la mak aku boleh terdetik nak clik link blog aku.. Eye la ! aku kan suke post-post link blog kat fb, so mak aku pon bukak ! dem ! 

Aku yang ade kat sebelah mak aku, da tak boleh duduk diam seperti di enjet bius pemediah bontut.. Mak aku boleh pulak senyum2 bace blog aku ! ! Aku makin melompat-lompat macam ikan yu.. Aku suruh mak aku tutup, tapi dia pekeras.. Lepas dia da bace beberape entry aku, baru la dia tutup sambil bercakap :

Mak : Best pulak bace blog kau..

Aku : Mak nie !

Mak : Macam mane nak buat blog ?
Aku : ade la care dia ( mak aku nak buat blog ke ? jeng jeng jeng )

Mak : Nanti kalau mak boring2 mak bukak la blog kau..

Aku : Jangan la mak ! ija segan la !

Mak : Ah ! macam mane tadi nak bukak blog kau..

Aku : yeee !! mak x tau !

Mak : ( mak bukak tab baru )Tekan b kan ! hah ! keluar pon !

Aku : Alamak ! Kalau mak nak bace, mak cakap la dengan ija.. Nanti kalau mak  bace entry yang jahat2 mak mara..

Mak : Kau memang jahat pon.. nape nak tulis mampus2..

Aku : Eye la ! org tak tulis macam gitu lagi lepas nie.. Orang da insap ! ^__^

Mak : ( mak keluar dari bilik )

So sekarang nie aku da tak boleh tulis ayat jahat2.. kne baik2 je semua.. Yang xboleh bla, mak aku bukan bace entry je tapi siap bace komen sekali ! hahahahak !  

Nota Comel : Sweet x mak aku bace blog aku sampai senyum2.. heee~ sayang mak ! !

Sunday, December 5, 2010

My Sibling ! !

Hari ni aku nak ajak korang gosip dengan aku ! pasal sape ? hahaha ! pasal my sibling ! hahaha ! aku ade 7 orang adek beradek semua.. ramai ke ? lantak mak bapak aku la ! okey ! semua sibling aku memang terbaik la ( bagi aku ).. okey chill !

Nurhashimah binti Za'ba
Ofcus la dia ni anak frst ! umur dia 20 taon, tapi aku rase perangai dia macam kanak-kanak lagi kot ! heeeee~ sekarang ni dia study kat universiti malaya n amik cos bioteknologi ! aku pon tak tau ape yang dia belajar, tapi setahu aku buku2 dia semua tebal2 nak mampoi ! dia nie single lagi n tak penah couple la ! sebab ape ae ? aku rase dia nie memilih kot !  tapi ape pon dia still ade orang yang dia gile2 kan ! hahahak ! kalau dia balik, dia selalu gosip2 dengan aku.. dia cakap semua rahsia dia, dia cite kat aku sorang je ! so aku nie berharge kot kat dia ! hahahahahahak ! dia satu- satunye kakak yang aku ade ! sayang kat dia ! wek ! Dia nie ade blog jugak, so korang gi la terjah blog dia okey ! DaiRi Ku SaYang

Muhammad Faiz bin Za'ba
Dia anak kedua n umur dia 18 taon ! Korang tau x, dia nie kan dari balik PLKN sampai sekarang duduk rumah je ! penganggur terhormat ! Tapi 27 o 30 hari bulan disember ni dia dah nak pergi UiTM Shah Alam n amik cos seni layar.. Aku compius ! nanti da besar jadi ape ae ? Dia nie single lagi okey ! so aku pon x tau la nak cakap ape ! Tapi kan dia nie jahat ! suke buat orang menangis ! Kdg2 geram gile dengan dia sampai macam nak bunuh je ! Kdg2 mcm okey lak ! adek beradek memang macam tu kan ! !

Nur Hafizah binti Za'ba
Aku anak ketiga ! Aku rase tak payah kot aku bebel pasal aku kat sini ! korang boleh bukak nie Nur hafizah binti Za'ba

Nur Hanisah binti Za'ba
Dia anak keempat n umu dia 14taon tapi aku rase dia lagi matang dari aku ! Dia belajar kat SMK Dato Mohd Yunos Sulaiman ( sama dengan aku n semua adek beradek aku yg lain ).. Dia nie satu bilik dengan aku ! so kite orang tido same-same la ! Aku rase aku paling rapat dengan dia kot ! Best hidup dengan dia nie ! kelakar orang nie ! layan je otak gile aku ! Aku suke raba dia ! hahahahahahahak ! poyo la ! Tapi kan dia nie garang, suke moody ! pening aku !

Muhammad Fahmi bin Za'ba
Dia anak kelima n umu dia 13taon ! Dia belajar same sekolah dengan nisa n aku ! Tapi kan, dia paling bodo dalam family aku ! sorry la fami ! selalu kne mara dengan aba.. ade mase dia darjah 6, aba siap bawak parang sebab geram nak ajar dia.. Aku mase tu memang cuak nak mati ! Aba kalau gile dia sampai memang seram nak mati ! hahhaak ! Ape2 pon dia nie selalu jadi mangsa buli terhormat ! kalau nak beli barang mesti aku suruh dia ! sian kau fami ! tapi kau tetap berguna ! hee~

Muhammad Firdaus bin Za'ba
Dia anak keenam n umur dia 11taon ! Dia belajar dekat SK Pekan Nanas.. Dia kalau mase sekolah, dia tak duduk dengan mak aba, tapi dia duduk rumah atok.. Eye la ! sian atok tade kawan ! Perangai budak nie memang gile ! paling manje ! paling gedik ! paling kuat mengalan orang ! Tapi dia nie rajen solat ! tak payah di suruh ! aku kadang2 aba suruh baru solat !hee~ tapi sekrang da tak la ! insap dow !

 Nur Hazirah binti Za'ba
Dia anak last sekali ! last kopek ! hee~ umur dia 8taon n belajar kat SK Batu 24.. Dia budak paling masalah kat family aku ! taik busuk nak mampus ! lepas masuk tandas memang pening gile !  perut buncet ! kalau nangis suke jerit2 ! kdg2 kite orang panggil dia anak raksaksa !hahahak !  Suke buat mak nangis ! jahat ! ! ! ! gedik !  aku memang geram gile dengan dia ! aku suke crik pasal dengan dia ! PENAIK !

OKEY ! sudah abis cerita pasal sibling aku ! hahahak ! ape2 pon aku sayang korang gile2 ! aku tak perlu ade adek angkat, abg angkat, n angkat2 yang lain ! sebab korang cukup untuk buat aku tersenyum ! walaupon kite selalu gado2 tapi u r the best sibling i have ! ! 

Morel of story : Sayang adek beradek korang ! aku rase angkat2 nie tak bawa sampai bile2 ! okey ! ! ! !

Friday, December 3, 2010

Bilik Aku Bukan Bilik Kau

Gua malas nak bebel panjang2 ! yok usha bilik gua ! Tapi bilik gua tak secantek bilik lu org la okey ! jgn la maki bilik gua pulak ! gua gentel syg gile bilik gua nie ! Bilik nie tempat gua sedey, melalak kuat2, maki2 org, tido, online, n bla bla bla ! agknye bilik nie jadi x tempat gua n suami gua tut x ? ! ! hahahahk !

*Lu nampak tak ade fon kat gambar tu ? tu fon gua.. bukan hebat macam fon lu org pon.. Aku benci jam tu ! suke memekak pagi2 ! shit !

* hahahahahak ! ketawa la ramai2 !( x tau nak bebel ape ) .. tapi langsir bilik gua pendek gile ! 

* Nie tempat gua tido n nisa tido.. lu org rase gua tido belah mane ? teke cepat ! lambat ! gua tido yang belah dinding tu, supaya mase tido gua tak jatuh lantai ! hahahak !

* Lu nampak x ade gambar kat atas dinding katil tu ? bapak gua yang letak, tpi gua tak nak pon ! hodo je ! hahahak ! terpakse !

* Almari tu almari baju nisa ! same dengan almari gua ! tapi tempat almari gua len la ! hahahak ! 

* Tuala mandi tu gua punye sial ! hahahak ! poyo la ! taik lembu !

* Lu nampak x almari buku ? yang xde buku gua pnye tempat n lagi 1 nisa pnye.. mane buku gua ? gua f5 taon depan, so x dapat buku teks lagi ! lu jangan pk gua nie sengal ! adoi !

* Bantal guling tu, gua paling syg ! kalau mase gua tido xde, gua akan carik sampai jumpe ! bantal busuk ke ?

* Bilik gua sempit ! so tak muat untuk main congkak !

* Jam nie mak gua yang beli ! comel kan ! tu la pasal gua syg ! untuk bukti kan syg aku kat jam nie, nie la hasil nye :

* Gua xde keje ! gmbar nie gua letak kat profile blog gua kan ! huhu !

* Lampu nie bapak gua dapat mase hari guru ! sebagai tande hormat kat dia gua rembat je ! ! gua suke ! sebab cantek !

* Bersih x tandas gua ! siap ade mop lagi, supaya senang gua nak mop bilik ! rajen nye ! 

* Berus gigi gua yang warne pink ! lu org ade ke ? hahahahak !

Okey ! tu je yang gua nak suruh lu org usha ! bilik gua dow ! lu org ade bilik x ? lu org syg bilik x ? 

p/s : Ini ialah hasil selepas aku mengemas bilik.. gile babing punye penat ! ! tandas sekali aku sental ! ! erggh !

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.