Hey ! Welcome to BSBG World

Monday, March 3, 2014

Kau tak kenal aku

Assalamualaikum,

3/3/2014 2.26am

     Jangan suka-suka hati nak menilai aku kalau kau sendiri tak kenal aku nie macam mane. Cara aku berpakaian, percakapan, dan lain-lain bukan menunjukkan 100% perangai atau lebih tetap hati aku yang sebenar. Family, kawan rapat mungkin kenal aku dengan tepat tapi bukan kau yang satu dua kali tegur tu. Faham ? Aku da temu ramai semua kawan aku yang rapat-rapat tentang "kali pertama nampak aku?". Majoriti aku cakap muka aku sombong, garang dan paling seronok aku dengar, dorang kate menyampah dengan aku dan kate cacian dan makian segalanya. Tapi bila da kenal baru dorang tahu aku ni jenis macam mane. Oke la ! aku kasi top 5 perangai aku :


1. Aku nie dalam ape-ape kes sangat utamakan family. Aku suke cerita pasal family aku dekat member-member aku. Aku rase, aku happy sangat dengan family aku sekarang, walaupon kite orang bukan la kaya sangat but kekayaan bukanlah segalanyakan. Aku sayang mereka sesangat. Mak, Aba, Shima, Faiz, Nisa, Fahmi, Daus, Iya <3


2. Aku nie nampak je kasar, macam gangster tapi aku tak boleh bila orang tengking. Automatik aku akan speechless. Nak marah balik rasa macam da tak boleh sebab mulut nie susah nak cakap bila geram. So, mula air mata datang menumpang. Aku bukan takot kene marah oke ! but just geram yang tersangat tapi tak dapat nak lepaskan so nangis la jawapnye.


3. Sensetive, Bila korang kutuk or what la pasal diri aku nie, memang la aku diam or maybe gelak sama but dalam hati sape tau wooow. Aku simpan je, malas nak pertikaikan. Aku ni bukan cantik pon. Aku sedar semua tu. Tapi aku yakin ALLAH jadikan aku macam nie ade sebab. So kalau korang main kutuk-kutuk lagi, mohon ingat ALLAH.


4. Susah nak berkawan memang dari lahir tertanam dekat diri aku nie. Aku memang la teringin nak ade kawan ramai but susah la nak bertegur sape, Kadang-kadang orang tegur aku, aku buat donno je or just jawap sepatah je la. Aku bukan sombong, tapi macam aku cakap la, susah nak bertegur atau lebih tepat malu. Tapi bila aku da start kawan, memang boleh naik hantu.


5. Aku kalau mule suka dengan someone susah nak lupekan, tak kesah la orang tu buat hati aku sakit sekali pon. So, aku akan still berharap dekat someone tu selagi dia takde orang lain, mean takde isterilah lebih tepat. Tapi kalau aku makin jauh dengan someone tu pon insyallah aku boleh lupekan walaupon susah sebenarnye. 

      Banyak lagi perangai aku yang korang tak tau lagi sebenarnye, kalau nak list mungkin boleh buat novel kot. Dekat sini aku cume nak sampaikan. Mungkin aku kasar, kurang ajar, suke menjawap dan sebagainya but aku cakap, kau tak berada dekat tempat aku, kau tak rase apa yang aku rase. So jangan suke nak judge aku bukan-bukan walaupon dalam hati sekali pon. Kau cakap buruk pasal aku sekali pon, aku yakin ALLAH ada bersama aku.

p/s : gambar sekadar hiasan. but gambar yang family to bukan hiasan oke ! a lot of loveee !

by : fizazaba


2 comments:

Nurul Farahizzati said...

tension kan bila orang tak tahu kisah kita, dorang create benda ntah apa2 pasal kita. just be yourself as long as tak bertentangan dengan agama kita :)

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

people always judge others by their cover =D
just be yourself =D

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.