Hey ! Welcome to BSBG World

Wednesday, March 21, 2012

Result SPM aku

21.3.2012 .. Aku pergi sekolah pukul 10.00pagi.. Buat-buat relek jek la.. Pagi2 aku layan JOHARA.. gelak sakan, tanpa pikir pasal Result.. So malas nak cakap banyak.. Nie la result aku selepas 5tahun aku belajar bagai nak gile.. JG041A104 punye keputusan :

Bahasa Melayu = B+
Bahasa Inggeris = C+
Pendidikan Islam = B+
Matematik Moden = A
Matematik Tambahan = A
Sains = A
Prinsip Akaun = A
Sejarah = A
Ekonomi Asas = A-

Apa yang aku target macam nie pulak :

Bahasa Melayu = A
Bahasa Inggeris = B
Pendidikan Islam = A-
Matematik Moden = A+
Matematik Tambahan = A
Sains = A
Prinsip Akaun = A-
Sejarah = A-
Ekonomi Asas = A-

So aku just dapat 5A 1A- 2B+ 1C+ ..Oke layan jek la mane yang kene mana yang kecundang... sedih kan.. sedangkan kawan2 aku boleh dapat BM dengan PI dapat A.. aku boleh dapat B+.. Tapi nak buat macam mane kan.. tu jek la yang aku mampu buat.. Mungkin aku fokus subjek yang susah sampai BM dengn PI aku x boleh nak dapat A.. Apa2 pon aku syukur je la dengan apa yang aku dapat.. mungkin nie yang terbaik untuk aku.. Aku harap sangat Masuk MATRIKULASI.. 

Sekian...................

Wish aku goodluck sebelum aku jadi hulk...... !

4 comments:

miss anies said...

Waa , tahniah result SPM akak elok. Saya exam AWAL TAHUN Mat. Tambahan dpt 18% je. Akak boleh bg tips acano nk skor mat.tambahan ? Thanks :D
*sy bru form 4 .

shaf said...

wah, tahniah ye :))

fathiahRAIHANA said...

cekang gila result dia --"
rata rata A aje semuaaa! hihihi. tahniah ye. addmaths A tu mmg hebat dik :)

Puteri Iqa Izyan said...

wahh.okay je semua. tapi kenapa BM tak A? lalalalala~ hehehe.

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.