Hey ! Welcome to BSBG World

Wednesday, February 26, 2014

Kan Seronok Kalau..............

Assalamualaikum,

Mari kita mulakan ayat dengan " Kan Seronok Kalau "

1. Kan seronok kalau ada orang baca blog aku dari mula sampai habis. Dari zaman sekolah, matrik and sekarang dekat universiti. Insyallah sampai kahwin.

2. Kan seronok kalau mak dengan aba tak sakit, tak penat, tak letih dan sihat sejahtera dan bahagia. Anak sape yang tak nak tengok mak aba dia happy. So dear, i love you and miss you both so much and much lebih dari si dia. Hehehehehehe~

3. Kan seronok kalau tak payah nak diet-diet automatik da kurus, so boleh la makan sedap-sedap. Ini, terpaksa berhenti makan nasi ! waaaaaa !

4. Kan seronok kalau tak payah belajar tapi pointer hebat + dekan setiap sem, so tak payah la aku bertungkus lumus time " study week ". Penat maaakk !

5. Kan seronok kalau kaya-raya boleh la hari-hari, hari raya, bil-bil jiran tertangga bla bla bla.. Boleh beli rumah besar, kereta besar, nanti boleh la belikan altis yang new untuk aba. *contoh anak solehah =__=

6. Kan seronok kalau apa yang kita harap akan dipenuhi, jadi tak payah berusaha.. hahahahahaha~ hangguk hangg !

7. Kan seronok kalau dapat dok cekik-cekik orang yang aku menyampah. So tak payah la aku dok maki-hamun dia setiap hari.

8. Kan seronok kalau aku and semua keluarga dijanjikan syurga. So, mari kite buat amal dan ingat dekat ALLAH selalu.

9. Kan seronok kalau ramai kawan, ramai kawan, banyak pengetahuan. So kalau kau satu tu busy, boleh keluar dengan kawan 3,4,5 dan bla bla bla.

10. Kan seronok kalau Kan seronok kalau orang yang aku suka tu suka dekat aku jugak. Aku sekarang tengahhhhh, minat-minat dekat orang. So mari doakan oke ! *Ya ALLAH hambumu telah menyukai seorang hambumu yang lain, jadi kalau dia jodohku dekatkan la aku kepadanya, tapi jika tidak jangan la kau sakitkan hati hambamu ni dan jumpakanlah dia dengan seseorang yang betol2 menyintai seadanya. <3

     Kan seronok kalau apa yang aku harap semua dekat atas termakbul. hahahaha, tapi masalahnya apa yang kita inginkan usaha itu perlu. Mana boleh harap dekat sesuatu dengan taip dekat blog. Karut-karut dan karut. Jadi mari kita berusaha oke ! Kan seronok kalau, sifat usaha bersungguh-sungguh ada dalam diri aku =)

No comments:

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.