Hey ! Welcome to BSBG World

Tuesday, February 1, 2011

Dulu dan Sekarang


*gambar tiada kaitan.. hanye bunge sahaja

Dulu dan sekarang.. dua maksud yang berlainan.. dulu membawa maksud kepada perkara yang lepas dan sekarang mengangkat maksud pekara yang sedang berlaku.. So sekarang nie aku nak cite pasal dulu dan sekarang.. hilang akal aku memikirkan pendahuluan untuk entry nie.. tapi aku ingat lagi cikgu bm aku cakap.. pendahuluan ada 4 cara 1 fakta, 2 definisi, 3 peribahasa, 4 korang jawab sendiri la.. aku lupe la.. yes ! aku susah membebel !

Pekara 1 : Warna pink !
Dulu : Tengok pmpuan pakai warne pink je, mule la keluar ayat " geli je suke wrne pink "
Sekarang : Tengok baju wanre pink n ape2 la yang wrne pink, " comel la wrne pink " .. x payah nak amik contoh pelik2 la.. tengok la blog aku sekarang.. warne ape ? ?  ?

Pekara 2 : Computer + Internet
Dulu : Walaupon ade Internet, computer hanyelah untuk bermain game.. sampai lebam biji mate !
Sekarang : Kalau 1 bulan hidup tanpe Internet boleh mati aku.. online sampai terjojol biji mate pon ayatnye " baru je bukak "

Pekara 3 : Ada Duit
Dulu : Kalau gi shopping tempat yang menjadi perhatian ialah tempat permainan.. barbie ! so cute ! 
Sekarang : Masuk mall terus cari tempat baju+ kasut.. pmpuan !

Pekara 4 : Lekaki
Dulu : Tengok laki hensem lalu depan aku sambil kenyet mate, buat bodoh je siap cakap " nape laki tu gile ke "
Sekarang : Hensem nye Lelaki tu.. sedangkan jaraknye adalah 1km dari aku.. mati !


Pekara 5 : Tersentuh Lelaki
Dulu : Terpegang sikit tangan lelaki mule la kesat-kesat kat orang lain.. macam la njis kan ! hahahak !
Sekarang : Lalalalalala ! tak kesah pon.. tapi kalau saje2 pegang memang gempang la !

Pekara 6 : Majalah
Dulu : Tau tak majalah disney and klik ? ? aku minat majalah tu.. kalau member beli mule la kes pinjam meminjam..
Sekarang : Gi kedai Majalah.. Eeeeh ! macam nak beli je majalah epop nie.. tapi duit ade 2osen je.. tak gune !

Pekara 7 : Shopping and jalan jalan
Dulu : " nak ikut mak gi jalan-jalan x ? " aku jawab " malas la mak "
Sekarang : " mak ! bile nak gi shopping nie ! bosan la duduk rumah " mak jawab " tanye la aba kau "

Pekara 8 : Belajar
Dulu : Belajar ? ? ape tu ? ? bukan dapat ape2 pon..
Sekarang : Gile kau ! belajar tu penting ! SPM on the way ! study study !

Pekara 9 : Cite-cite
Dulu : " bile besar nak jadi ape ? " aku jawab " cikgu ! ".. sebab mase kecik keje cikgu je aku tau..
Sekarang : aku pon tak tau cite-cite nak jadi ape..  lagi teruk ! hahahahak !

Pekara 10 : Berak
Dulu : mase baby mak yang cebok..
Sekarang : time besar nie sendiri mau ingat la ! 

Cukup la tu ! otak aku pon naik jem traficc.. so bek aku stop.. idea pon tak keluar2 lagi.. sakit otak ! Konklusinye, dulu sekarang mane lagi baik ? ? ape2 pon hidup nie penuh dengan wrne wrni kan ! pndai la aku !

NOTA COMEL : Yes ! hari ni kakak and abang aku nak balik ! so aku da tak jadi anak za'ba dan noorleha yang paling besar la.. hehehe !

15 comments:

zati said...

thumbs up...setuju dengan point2 atas sebab semuanya betul ekeke :))

twinkle twinkle said...

ahha yg comp tu sgt sokong ;D

Raji berkata said...

err btol ker kalau lelaki dlu buat cmtu org ckp gle?
hak2

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

zati : biase la pmpuan !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

twinkle twinkle : hehehe ! da terbukti !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Raji berkata : aku kecik2 baik.. da besar nie.. enth la !

Puteri Iqa Izyan said...

hoho.. suke gile3 ngn PINK :D

tak boleh hidup tanpa tenet.tp lepas ni terpaksa hidup tanpanya T__T

duit is penting. haha

lelaki cumel ...auww. like3. :D haha

jum baca : ;))
Hans Si Tukang Tilik | Anonymous Yang Baik Hati

Solihin Zubir said...

zaman dh berubah.. dunia dh maju.. heheh..

nas said...

ehehhe..
menarik n comel la entri ko nie
hahhaa
ko dulu xske pink ea?
aku dulu xske
skank suke sket
xleh suke sgt sbb aku lelaki
nt org ckp aku ni bapuk
xmau
ahahaha

gambar hukuman maut zaman dulu dan kini (gambar kartun,jgn takut ea :P)

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.aku suke perkara no 10 kau.dan aku suke bace entry ko skrg dah bnyak perubahan dari gaye penulisan.very bersahaja.^_^ keep up the gud things my dear.^_^

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Mizz Princess Izyan : pmpuan ! normal la tu !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Solihin Zubir : yap !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nas : entry je comel.. aku x ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin : maksud nye ? ? x paham ! biase je kot !

wunny said...

sume betol. haha kelakar betol. number 9 tu sampai skang tengah pikir. :D

p/s= lama tak singgah belog fiza. hai hai!

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.