Hey ! Welcome to BSBG World

Thursday, July 14, 2011

Kawan Ke Sampah ? ?

Kenapa ada kawan yang boleh di anggap SAMPAH.. BODOH dan bla bla.. perlu ke orang macam nie kite anggap sampah ? ? or MUSUH DALAM SELIMUT.. wa memang cukup benci orang macam nie.. or dia tak perlu jejak kaki kat dunia nie..

Ada lah sorang " Kawan " wa nie.. wa tak payah la nak cakap name dia kan.. kalau nak tau PM la wa k.. tapi kau orang tau pulak kan.. sape dia ? ? untuk pengetahuan korang.. wa nie memang mulut jahat.. tapi takde la wa sebut babi, gampang and sekalian perkataan tak baik kat dunia nie.. Just cakap main lepas.. tapi wa langsung takde niat.. Wa cakap hanya la gurau.. Lepas wa cakap mesti la akan cakap "main-main je la" So kepada orang yang tak boleh di bawak gurau, boleh bla dari sendiri.. Wa rase orang macam ni, boleh duduk dalam GUA je kot..

Tapi kan wa baik sebenarnye.. kalau wa jahat takde nye wa nak tolong orang dalam bidang ape2 la, lebih-lebih lagi pelajaran.. wa tak cakap yang wa ni konon nye PANDAI sangat..  Wa tau semua orang tak suke diperli, di sakit kat hati.. And wa tau semua orang kat DUNIA nie ada sifat SABAR.. tapi kalau tiap hari di sakit kan hati, perlu ke sifat tu wujud ? ? ? wa tak minat di hormati, wa tak mintak di sanjungi.. Wa hanya mintak dihormati sebagai seorang kawan or ORANG.. semua kat dunia nie mmpunyai perasaan.. So tolong di jage perasaan orang tu..

Wa memang suke ketawa, buat lawak or boleh dikatekan happy2.. merepek n bla bla bla.. Wa tak pernah nak marah-marah kawan wa.. sebab korang kawan wa.. wa tak sampai hati.. Tapi kenapa ada orang yang nak mara wa.. Jadi perlu ke wa jadi sorang yang garang or series.. wa boleh je buat kalau begitu la perangai kau.. Dekat rumah wa garang dengan adek2 wa yang malas nak belajar or ape2 la.. So perlu ke wa marah or jadi series person.. kau nak ? wa boleh buat..

Wa rase macam orang BODOH kalau asyik di marah.. pikir wa takot kew ? ? jauh sekali.. Wa rase sudah terlalu cukup perangai anjing kau buat kat wa.. Kawan lame2 boleh jadi MUSUH.. mulai hari nie wa da timbul perasaan BENCI.. sorry la der.. kau menang anjing yang sial... sekian

KAWAN buat cara KAWAN.. Wa tak perlu kawan sejati.. tapi wa perlu kawan yang selalu ada disisi wa bile wa perlu kan..Bukan kawan yang sebuk mencari kawan lain apabila diperlukan.. Wa belum jumpe KAWAN TERBAIK macam tu.. Erti persahabatan tu sangat bermakne.. Jangan sampai erti persahabatan dianggap SAMPAH.. KAWAN terbek wa ialah keluarga wa sendiri.. 

4 comments:

Amiey White said...

sabarlah dear :)

smile

Makcik Ani said...

Wah2, high 5 la..sye phm sgt2..
yela penah alami :(
benci !

chibiehazs said...

jagan telampau membenci.. nanti makan diri..
tinggal kan "kawan" yg macam tu.. banyak lagi yg boleh dijadikan kawan..baik kita happy dalam hidup kita sendiri.. kawan yg membencikan cam tu.. kita lupakan..

smile dear :D

Fazlyn Nain said...

Sabar la eh. Memang susa kot nak carik kawan skang nih. Important thing,Fiza kene pandai cari kawan yang betol-betol boleh di buat kawan. :)

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.