Hey ! Welcome to BSBG World

Saturday, August 13, 2011

Entry Pakwe Anda, Sangat Bosan !

Assalamualaikum, aku pelik betul lah tengok blog budak remaja sekarang.. ape yang nak dipelikan ae ?

1. entry pendek sangat, macam buat status dalam pesbuk je.. nak amik fell pon tak sempat.. lepas tu setiap 1 jam update.. pikir twitter ape ? yang pelik nye boleh pulak berjuta orang komen..

contoh entry 1 :
" mak tengah masak dekat dapur, kejap lagi buka.. selamat berbuka pose.. "
contoh komen :
" selamat berbuka " ( 100 orang ucapkan benda ala yang same )

contoh entry 2 :
" pakwe aku mesej I LOVE YOU kat aku.. OMG ! Sweetnye "
contoh komen :
" sweet gile pakwe u, pakwe i tak macam tu powwwwnn " ( 100 orang komen yang same )

2. sikit2 entry pasal makwe, pakwe ! putus cinta, majuk, pakwe kasi gula-gula 5sen and bla bla bla.. perlu ke kau nak kecoh dengan orang lain.. aku pon naik rimas nak bace.. konon nye sayang gile kat pakwe kau tu.. mak bapak kau jauh lebih penting la der !

3. entry gambar berjuta.. u pikir tumbler kew ? saya datang blog awak bukan nak tengok gambar yang awak curi dari google or bla bla bla.. saya nak macam entry yang menarik.. kalau x menarik pon, tak pe.. asal kan berusaha untuk membuat entry yang menarik..

contoh entry : (better lagi aku buat )

semalam aku keluar dengan pakwe aku..

tibe-tibe ade orang jahat nak tembak kami..

pakwe saya menyelamatkan saya dengan kuase utromennye..

akhirnye pakwe saya dan saya pon berkahwin !

4. blog yang cute gile semata-mata.. follower berlambak.. aku lagi tak paham dari kau okey ! jarang jumpe blog comel miut tapi entry bermutu.. semua nye pakwe pakwe pakwe ! pakwe kau tu lebih penting dari mak aba kau der !

5. kau tanya la pakwe kau sendiri.. hahaha !

okey ! tu la contoh blog yang femes amos.. dia pikir orang nak sangat berkenal dengan pakwe dia.. cukup la.. bape peratus je budak sekolah kawen dengan pakwe dia .. aku bukan cakap yang aku nie bagus sangat.. tapi itu kan realiti yang tak dapat dibendung.. pakwe je korang kejar kan.. baik try bangge kan mak aba korang dulu.. ni nak I LOVE YOU kat pakwe 24jam... baik kau cakap kat mak kau je.. mule2 memang malu tapi lame2 da biase.. macam aku... hehehehe !

Pakwe anda tak menjamin anda ke mase depan, bergitu jugak dengan makwe anda.. Penuhi lah harapan mak aba anda ! sekian ! wasalam....

5 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

betei2!

Amier Andy said...

pakwe saya menyelamatkan saya dengan kuase utromennye..==
dasyat

twinkle twinkle said...

SOKONG BANGAT ;d

Puteri Iqa Izyan said...

errr. tadek pakwe =P

nadzirah said...

taw x perrr..
bosanlah entry cm2

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.