Hey ! Welcome to BSBG World

Friday, September 23, 2011

Suasana yang membencikan !

Salam... da lame x update blog.. kire darab tambah bahagi macam nak dekat 1 bulan da... tapi itu semua tidak dapat memisahkan kasih sayang wa terhadap luorg semua... waceh ceh ceh ! bukan main indah ayat wa kali nie... hari nie wa tak sekolah.. bukan bermakne yang wa da habis exam SPM.. trial pon belum past.. sudah nampak wa nie telah kebosanan untuk ke sekolah.. dem dem dem ! lagi pon kat sekolah gosip bergosipan je..  wa x mau bahagikan dosa lorh ! so sekrang nie wa nak bincangkan ape dalam pikiran wa.. ayat yang lebih susah.. masalah global antarabangsa yang kian mendesak..

Suasana 1
Wa benci betul la tengok hamba update status kat facebook dengan mengunakan ayat gramatik... ia sangat mendatangkan memakian mulut dan menyusahkan untuk menhayatitan permaksudsan tersebut ( imbuhan yang menarik ) okey ! segmen 1 :
ary niew itew osen agt2 lorhh.. syapew ewnak eman an itew niewy ! <----- ayat tersebut sangat bermutu tinggi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Suasana 2 
Wa benci jugak orang update status atau update blog dengan mengunakan shortfom yang menlampau.. wa nak bace pon boleh terkentut-kentut dulu la..
segmen 2 :
wk tgh wt ap d hri y indh ni..mk kte jgn wt bsng, nnti dy mrh tw..<---- tak putus jari anda kan kalau taip penuh.. kan nak memudahkan org bace bukan menyusahkan !

Suasana 3
Copycat ! betul kew ? wa pelik betul org yang memaki copycat... perlu kew ? wa pon pernah di copycat.. tapi wa relek je.. x marah pon.. pelik je lebih sebab hebat ke entry tu sampai org nak copy.. tegur baik2 kan lebih mulia.. jangan la nak memalukan kan org tu.. dia pon punye perasaan.. jangan jadi org yg boleh dianggap sampah yang tidak boleh dikitar semula... budi bahasa kan budaya kite !

Suasana 4
Jaga la bahasa anda sikit.. wa tau wa pon bukan la berbahasa jiwa bangse sangat tapi wa da mule insap dan tidak akan alpa.. waceh ceh ceh ! wa minat la ayat gramatik niiieee ! wa tengok kat facebook update status ade je nak maki orang.. mampus la babik la n bla bla bla.. tak jahat kew ? yang buat perempaun pulak tu.. wa tau wa pon dulu macam tu tapi wa da insap kottt... wa just cakap najis je sekrang niee... peace !

Suasana 5
And last sekali adalah suasana hari raye.. wa tak gemar betul dengan kanak2 yang buat sepah time raye rumah org.. maksud wa budak2 yang tidak dikenali.. elak ken smck down je hidup2.. kalau anda nak beraya tu hormat la tuan rumah.. jangan balik2 jadi pergaduhan.. lagi pon raye da abis.. tak payah la nak datang rumah adinda nie...

Okey ! cukup la suasana yang wa nak sampaikan.. mak wa sebenarnye suruh sidai baju... malas la perasaan nye nie... tapi takot balik kene gantung sampai hidup je.. wa tak mahu beb ! !

Apa2 pon harap wa dapat habiskan bacaan untuk ekonomi asas tingkatan 4 ! gudluck untuk saya ! harap dapat A+ untuk ekonomi ! peace !

4 comments:

fatinahmad said...

adinda..jgnla adinda menduka tercitai..gudd lawk lha yewrww..- ini penyataan mintak penyepak..

to : nur hafizah za'ba yang bernanah

niesh™ said...

aku pun tsangat benci suasana 1 tu. grrr >.<

noorcahaya said...

suasana 4 : muka bila tengok orang pakai tudung kiut-miut mencarot2 dkt fb >>> O_O"

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

noorcahaya : memahami ! hehe !

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.