Hey ! Welcome to BSBG World

Saturday, October 1, 2011

Saya Cube Nak Ajar Math ? Boleh x ?

Salam, hari tak begitu cerah, matahari nampak kelayuan.. Waktu malam rupenye.. Saje saje je nak update blog malam nie walaupon bukan org ade bace sangat.. lantak la kalau saya nak syok sendiri, macam mane nenek awak slmber dok tabur bawang dalam lobang jamban.. kite tau blog kite x cantek macam blog awak ( ayat macam nak mintak makian ).. hem ! aku tak tau macam mane nak mulekan entry dengan ayat yang gramatik dan mempunyai frasa menarik.. dem ! perlu ke.. ala nape nak pening2.. kalau nak mulekan ayat mesti dengan perkataan yang gedik dan merendah diri.. betul kew ? kalau mcm tu mcm nak mintak penumbuk berkuase biru.. aku tidak mahukan pon ! !.. okey ! tu je permulaan entry aku... senang citekan..

Sebenarnye aku teringin nak jadi cikgu tuto dekat youtube.. enth la macam best je.. kalau boleh nak ajar orang add math.. so aku kene la powerkan add math aku betul2 dulu.. walaupon aku tau susah tapi enth la, aku minat la.. macam aba aku cakap.. ' kadang kalau cikgu ajar kite susah nak faham, tapi bila kawan ajar kite boleh faham ' .. aku sokong ! enth la.. sebab aku pk cikgu nie macam anggap kite pandai.. tu la pasal bnde simple dia x terangkan kat kite.. eye kew ? tapi kalau kawan dia tau bende yang kite tak paham.. so lebih mudah untuk dia terangkan kat kite.. tapi lain la kalau budak tu da paham bende yang basic.. so mesti la senang nak paham n bende yg simple cikgu tak payah nak terang... sial betul la ! ayat aku belit2 pulak.. lantak la sama mereke !

So beli pk kan balik aku macam nak tolong orang belajar 1 hari nanti.. maybe tahun depan atau tahun depan lagi dan depan lagi dan lagi dan lagi.. aku penah cakap hasrat aku kat adek aku.. tapi dia cakap ' ape gunenye nak ajar org, tapi bukan dapat pendapatan pon ' enth la ! aku sendiri x tau ape yg aku pk kan.. sebab aku rase macam seronok je buat bende macam tu.. tolong bangse kite sendiri kan.. lagi pon selalu nye budak cine yang pandai math.. aku pon pelik kenapa mereke pandai.. huhuk ! aku cube nak budak melayu same level dengan budak cine.. tu je kot.. same jugak dengan akaun.. nape dak cine je nak pandai.. aku pon nak pandai.. erghh !

Dulu time aku darjah 4 math aku memang teruk gile nak pengsan.. selalu dapat GAGAL je.. enth la ! rase macam bodoh batu betul la.. tapi time nak last2 darjah 5 aba ajar aku dari mule sampai habis... tiap hari buat 1 set kertas math.. mule2 tak suke tapi lame2 minat.. mulai hari tu minat aku kat subjek math makin berkobar.. sampai la UPSR math aku A.. begitu jugak dengan PMR.. terima kasih aba.. huhuhuk.. bile masuk frm 4 aku baru erti maksud add math.. lalu minat aku terhadap add math pon makin bertambah..walaupon soalan memcabar, tapi bile dapat jawab, rase dunia nie saya yang punye.. nikmat tak terkate.. wah ! ayat power..

Jadi aku harap impian aku nak jadi cikgu tuto kat youtube tercapai.. aku cube niat nak ajar orang je kot.. x lebih dari mintak penumbuk da sepakkan berapi.. heeeeee~ ape2 pon maju la anak bangse untuk negara.. hehehhee ! ala comelnye saya.. macam awak kan.. muahh !

Syera Niza Ewa Fahmi Mirul Bond Ketua Hazrol Saim Onie Ejen Anim Kecik dan lain2.. Good Luck okey ! saya saje je nak taip name awak2 semua... hehehehe ! gedik x saye ?

2 comments:

twinkle twinkle said...

same la dulou ayah yg selalu ajar math ;D

syeRAWRR said...

nasib baik name saye first! hihi :P
semoga cite2 awak akan tercapai ye kawan yang comel! ajar saya addmath xD

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.