Hey ! Welcome to BSBG World

Friday, January 6, 2012

Aku Budak Sekolah Rendah

Hello and Assalamualaikum. Soalan pertama aku. Kenapa follower aku 717orang and ia tak pernah berubah. Tahniah ! Oke, tu bukan lah cerita yang aku nak bebelkan kat manusia yang baca blog patik but aku just nak cerita pasal sekolah. Ya ! sekolah dong ! Memandangkan ini ialah tahun pertama aku, dimane aku tidak sekolah.. Diam la ! aku tahun mungkin ayat aku berbunga-bunga. Skema ! lantak la aku la kan. So aku nak share la pengalaman yang aku masih ingat dari aku tadika sampai sekarang.. Ya ! mungkin nanti aku da tua, aku jadi pelupa so better aku bebel kat blog. So chill ! wink wink...

Tadika 

Tima tadika, atok aku suka sangat tocangkan rambut aku dengan pelbagai fesyen. Raben sane, raben sini. Tapi syok gile time di tengah ikat rambut aku, da la pagi-pagi, rase nak tidor je.

Aku ingat lagi time dekat-dekat hari sukan tadika. Cikgu suruh pebarisan. so kawat la satu taman perumahan. semangat gile la.. kiri kanan kiri ! tapi kirinya ke mane, kanan nye ke mane. eye la time tu semua bangang lagi.

Budak lelaki memang degil dari kecik. penat atok aku toncet kan rambut aku, tapi dorang sebuk nak rosak kan.. main tarik-tarik.. Menangis kite tau. lepas tu balik atok pesan " kalau dorang kacau ija lagi, jerit je, nanti atok datang " rumah atok aku dekat jek dengan tadika. atok aku memang garang macam harimau.

p/s : atok tu maksudnye NENEK.

Darjah 1

Mase aku darjah 1 mak aku cikgu kat sekolah tu. huhuhuhu ! tapi mak aku tak ajar aku pon. Aku rase time darjah 1 aku kelas 1 Mutiara.. Ya ! kelas pertama. relak la.. aku tak pandai pon. bodoh je. =)

Benda yang paling aku ingat, ade seorang laki nie buat aku panas. aku ingtkan nak tendang dia. So aku sorok la kat tepi dinding tunggu dia muncul. Lepas aku da rase dia macam nak muncul aku tendang la. tibe-tibe aku terjatuh. dorang pon gelak kan aku. ape lagi nangis la jawap nya. name laki tu asyraf kot tak silap aku. muke hitam lepas tu pendek. hehehe ~

Aku pon tak paham kenape darjah 1 kite orang suke sangat main kawen2. pelik gile la. kecik da gatal nak kawen.. sengal gile.. BERAT TU !

Darjah 2

Sory la darjah 2.. aku tak ingat pasal hang ape-ape.. yang penting 2 Bestari <-- kelas kedua.. wacha ! aku memang tak pandai pon.. tu la pasal turun kelas.. bangang !

Darjah 3

Ini ialah zaman kegemilangan aku. di mane, aku di lantik sebagai pengawas sekolah.. enth la cikgu tu tibe jek lantik aku.. da la muke aku blurz, serabut, forever alone 24jam.. pelik ! Eya la ! jadi pengawas kene la jangan kelas-kelas junior. Sebuk jek budak-budak panggil aku akak pengawas.. poyo gile beb !

Darjah 4

Aku masuk tahap 2. Rase macam da besar ni.. Time tu ramai jugak la member aku da tukar kelas 4 Baiduri iaitu kelas pertama.. korang jangan pelik, sekolah aku memang gile.. suke tukar name kelas.. kadang mutiara no 1 kadang baiduri no 1.. sengal kan.. Aku duduk kelas 4 Mutiara.. Sedih dow macam da berpisah dengan kawan jek.. eye la aku memang bodoh pon time tu. wink wink !

Darjah 5

Dengan usaha aku yang gigih aku pun berjaya pindah kelas pertama.. So aku kelas 5Baiduri.. Tapi time tu member aku yang dulu da tak rapat dengan aku.

Series time tu memang bodoh gile la.. Math dengan Sains selalu gagal.. Kalau exam je mesti aku ranking bawah2.. biase la budak sengal masuk kelas first memang macam tu.. walaupon anak cikgu tapi still x pandai jugak.. terima kasih la..

Darjah 6

UPSR beb ! gile kau.. pikir mase tu seram gila la.. mase cuti sebelom naik darjah 6 abah aku ajar math dekat aku.. Ya ! abah aku cikgu math.. So lame-lame wa jadi terer math.. Siap dapat anugerah pelajar cemerlang mata pelajran Math lagi.. markah time tu aku dapat 100%.. Kire hebat gile babik la..

Banyak memory time darjah 6.. Tusyen malam pon seru jugak.. aba selalu amik aku paling lambat sekali.. da la malam, so aku tunggu je la.. selalunya ade cikgu teman kan.. Cikgu shukri, cikgu suhaimi cikgu faizal pon ada.. yang penting mereka lelaki.. Ya ! tugas mereka memang tunggu aku setiap malam.. masi cikgu !

Last-last pon exam UPSR.. Ya ! aku dapat 3A 1B 1C.. Still sengal lagi..  wink wink !

* Ni time kite orang buat reunion dekat KFC.. Mase nie 2011.. dulu semua muke kanak, tapi sekrang muke macam abah orang kan..

Oke, aku sakit tangan nak tulis sampai tingkatan 5.. Ya ! mungkin aku sambang nanti jek la.. muahx ! rindu jadi budak-budak yang tak baligh ! hahahahaha.

8 comments:

twinkle twinkle said...

huhu same la mase djh 6 ayh yg aja math ;D

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

twinkle : hehehehe ~

cikpinky said...

hihi..nice story..teringat kngn2 lme mse zmn sek.

cik mumu :) said...

Pass: sakit hati

;P

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

cikpinky : masi.. same la kite..

cik mumu : nape sakit hati ?

aimie amalina said...

alaaaa
mencik!! mencikk!
anpe x tulis smp tingkatan 5
kekekeke

nnti tulis taw :p

CIK MAY said...

wah..rmi org cite pasal kecik2 dulu...

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

aimie amalina : nanti kalau sy tulis jgn x bace pulak.. hehe~

cik may : biase la tu.. rindu katekan !

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.