Hey ! Welcome to BSBG World

Thursday, January 12, 2012

Cinta itu indah atau cinta itu gedik

Hari ini merupakan hari khamis, di mana semua budak sekolah aku pergi ke sekolah. Cikgu-cikgu turut berlumba-lumba sesame sendiri untuk menjadi juara gelaran cikgu yang terhebad. Tukang kebun sekolah juga sebuk membersihkan sekitar sekolah untuk mencapai aroma angin yang nyaman. Ada segelintir pekebun yang meletak klorik di longkang untuk menambahkan kewangian dan kehebatan sekolah. Begitu jugak makcik dan pakcik kantin. Mereke berhempas pulas menyediakan ayam goreng, nasi goreng, mee goreng dan pelbagai kegorengan kerana mereke takde modal nak buat resepi ape lagi. Aku harap tahun depan makcik kantin sediakan bistik, pasta, pizza, ciken cop. Amin ! untung la korang kan..Sungguh hebad pendahuluan blog aku nie.. ayatnya indah !

* comel gile gambar bodoh nie.. wakakakaka !

Aku dapat ilham nak update blog hari ini disebabkan aku terbukak picture seorang makluk. Muke dia tak cute pon. Tapi ada something yang buat aku nak jumpe dia lepas tu cakap " Bapak ! aku geli siak ! " nah ! aku habak contoh ayat istimewa untuk hang semua.. ini tulen okey. tiada tokok tambah serta darab dan bahagi. 

  • dlu aqu xykin dye tol2 cntakn aqu tpy kni sumenye tlahn tbkty. .dye sgup wtpe jew tox aqu. .pew y aqu ingini msty sdye upye dye akn pnuhi. .cmpikn aqu kap aqu nx mam buah apple pn dye sgup blikn mlm2 n anta at uma aqu. .bila aqu skit dye msty xtntu arh. .kdg2 ase apy cgt tgx glagat dye. .aqu cnta kmu slamanya. . .luv shah 4ebew♥

  • ‎, ,dlu mce knl awk mang sye xminat at awk,awk poyo,lgsung xrmntix. .sye xnh tmpi nx bsma nan awk. .tp. . .dgn kuase allah,dgn skp pyo awk la sye cair d pgkuan awk wlupn awk lgsung xkuakn kta2 y indh sprty laky len. .awk tme sye seadanya tnpa mlht kkrgn pd sye sbgai 1kcctn bhkan awk mngangp ia 1keindhn. .tme ksh awk krna cntai sye. .sye pn akn slalu cntai awk. . .shah<3fyqa

  • , ,awk tau x?? Tiada y plg indh d dnia ny kcuali d cntai awk. .awk. . .tlg pcye sye ea. .jgn criga nan cnte sye ea. .awk. . .tlg stia nan sye ea. .tlg jujo nan sye,jgn tpu2 au. .sye chayunx awk. .sye nx idup nan awk. .nx jdy y tbex wt awk. .awk,wlupn dlu pnh sye crgi awk tp tlg ykin nan kstiaan sye ea. .dmi allah stia sye tox awk. .tiada y len slen awk. .sye chayunx awk! ♥
Aku kasi khas tiga ayat yang aku copy paste. indah bukan ! dengan bahasa melayu yang cool gileww ! tolong la. hang post dekat facebook orang lain bace bukan nya cakap " OMG ! sweetnye bile patik mengejanya ". Malah, ayat tersebut yang singgah di bibir patik " ABA KAU ! bulu roma aku boleh terputus la bile bace ! mungkin lebih baik aku buta huruf. " aku bukan la nak menghina sape-sape. tapi cara hang memang MINTAK DIHINA ! wakakakakaka ! nape ? biasa la der ! manusia zaman sekarang memang kejam. Aku cume tak nak di katekan ketinggalan Zaman. nanti orang buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ! pulak kan. hehehehehe~ sudah la tu ! insap seketika. 

* * * * * * * * *


Pada 1 malam yang gelap. aku tido seorang diri dengan di temani bantal berwarna-warni. Mimpi sentiasa melenakan keindahan dunia imagenasiku. Aku duduk entah di mana. yang penting bersama 3 orang lelaki dan seorang perempuan. lepas tu aku lupe dan lupe dan lupe =).. aku just ingat situasinya macam mane jek, kalau nak terangkan mungkin aku perlu mengunakan ayat yang levelnya sangat tinggi dan anda semua tak boleh fahami. Yang penting aku jatuh hati dengan makluk dalam mimpi aku. dia mintak no telefon aku. ada ayat dia yang aku ingat.

Boleh tak saya nak kenal dengan awak ?

Boleh tak saya nak mesej aku setiap malam ?

Boleh tak saya nak cintai awak ?

Ya ! banyak lagi. tapi aku da lupe la. Time tu aku terjaga dari tidur. aku cube tidur balik tapi mimpinya da hilang. Mase tu aku ingat ayat dia. banyak dia ucapkan. Tetapi lepas tu hilang entah kemane sebab lepas mimpi tu aku sambung tidur balik. patutnya aku salin. dem dem dem ! poyonye aku niekan.. yok ramai-ramai buuuuuuuuuuuuuuuuu kan aku. hehehehehe~ <--malunya tibe-tibe blushing gile. wink wink !

Sampai sekarang aku harap aku dapat mimpi dia lagi. aku tak tahu sape dia ? tapi dia buat i jatuh hati la u all. wah ! macam cerita dongeng pulak kan. entah la, semenjak dua tiga empat menjak nie. aku sikit-sikit pikir pasal lelaki jek. wah ! mungkin sudah masenya kot. Alaaaa ! malu la bangang ! oke ! belum masenya la. nanti kalau dapat belajar dekat universiti or matrikulasi, aku nak carik teman hidup hingga akhir hayat. aku tak nak carik cinta, tapi biar cinta yang carik aku. Aku serahkan semuanya kepada ALLAH kerana ALLAH tahu ape yang terbaik untuk hambanya. WAH ! sengalnya aku sekarang. maklum la aku hidup macam berulang-ulang jadi mimpi je la yang seronok. kalau jangan cakap aku gedik. nanti aku panggang bontut hang atas bara api. baru hang tau erti penyesalan. 

Saya sentiasa berharap agak saya dapat berjumpe teman hidup yang terbaik satu hari nanti =P waka waka ae ae !

8 comments:

Ezad Skytech said...

hee...kadang2 memang susah nak ingat balik apa yang kita mimpikan tu bila da terjaga dari tidur....:D

aimie amalina said...

hehehehe
comei je pendahuluan entri ni

semoga kamu menemuinye :))

nia marlissa said...

gambar sring tagn kan ,macm gmbr ayam golek .. hihih

Khairunnisa' said...

I may misread your entries, but what BSBG means for you?

Nisa'

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Ezad Skytech : tu la pasal.. xadil betul.

aimie amalina : comel ? ala ! malu la. hehehehe~

nia marlissa : sonok jugak kalau dpt ayam golek free.

Khairunnisa' : BSBG mean Bebelan Si Bidadari Garang. hehehe~

twinkle twinkle said...

xfhm ouh bhs msj2 tu hehe

Iffah Afeefah said...

agak comel entry ni

Miss Nadya said...

copy pasta pon sodap sygs..;)

alahai...nad nk mimpi cm tu jgk..:)

p/s :: ur welcome dear..:)

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.