Hey ! Welcome to BSBG World

Monday, January 10, 2011

Apabila Segar Tahap 50%


Hobi aku memang bangun sekolah lambat je.. 6.40pagi baru la terkedek-kedek bangun meraba-raba tandas.. Tapi aku da gosok baju n kemas buku malam-malam lagi.. so pagi tugasan hanye mandi, pakai baju, solat dam lari maraton masuk dalam kereta.. senang cite ! !

Nak di jadikan cite, lepas mandi aku terus lah nak gi gosok gigi untuk menghilangkan segala bacteria yg buat kenduri malam tadi.. Aku yg masih 50% segar, gi la amik berus gigi n letak ubat dia kat atas.. So lepas tu gosok la gigi macam biase.. Tibe2 aku rase macam pelik semacam je rase ubat gigi kali nie, like rase pedas2, tawar2, ergh !.. so aku pon betul2 hayati rase yg aku rase tu.. *betul ke ubat gigi nie ? .. tapi, aku nie bukan suke pk time pagi2, so aku gosok gigi macam biase je.. lalalalalala !

Mase aku luih sisa ubat gigi, aku pelik tgk hasilnye.. *nape tak berbuih ? pelik betul la ? macam tak caye ? .. Last2 baru yg aku perasaan yg aku letak kat atas berus gigi tu adelah pencuci muke safi.. jeng jeng jeng ! terus cepat2 aku gi basuh mulut aku.. berkohom 100 kali tanpa henti jadinye aku.. aku la sewel aku tanpa sebab pagi tu ! ! geli seh rase safi tu ! macam nak muntah aku ! ! ERGGHH !


*Agak2 lepas nie aku pandai bezakan tak yg mane safi yg mane darlie ?

Nota Comel : Morel of stroy jangan letak ubat gigi dekat dengan pencuci muke

28 comments:

adrinaqamarina said...

pernah tekena jugak. paling tak ley blah bila guna shampo. haha! tu kawan

Amiey White said...

Comel je...

kesimpulan :-

bgn awal ye.

Raji berkata said...

selamat kau xpakai darlie tu cuci muka =.="
cnfirm gigi kau xde jerawat sekarang
hahaha

nub said...

hahaha..adoiii...memang mencuci gigi btoi2 na..hahaha

nas said...

hahaha...mmg xleh blah cuci muke ngan darlie..hehehe...mmg panas kot..nanti rosak muka plak......hehehhee....
aku jarang da beli darlie

Solihin Zubir said...

perghhh.. nostalgia!
dh lama btol x pakai darlie..
skang ni layan safi je.. hehe..

Nieza Micha said...

bahahahaha... boleh pulak kau gune safi... nasib salah pencuci... kalau salah berus macam cite bujang lapok lagi la... terlebih mamai tu... hahahha..XD

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@adrinaqamarinasyampo da lalok sgt tu !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Amiey Whitehahak ! btul tuu !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Raji berkatatu la psal.. mmg da tade jerawat da.. bersih suci !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@nubbetul tu ! hilang gigi terus !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@nashehehe ! kou sorang !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Solihin Zubirpulak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Nieza Michakalau mcm tu umu x pnjg susah !

ummiarissa said...

ha ha ha...akak nak ketawa jer...no komen..

nora said...

hahahhhaa conferm gigi ko putih eh silap cerah berseri pasni

wunny said...

akhirnya dapat juga ku tahu rasa safi. :D

Amirrah Zawani said...

hahahaha!!
boleh la pulak macam tu kan..
gosok guna safi, nanti gigi takda jerawat lah.. ekeke!!! :P

ANATI SOKI said...

kehehehe.. anat rasa hobi smua org kot suke bngun lmbt.. keheheheh

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@ummiarissaketawa kan kite ? sedey ! hee~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@norakompem !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@wunnyhahak ! lepas nie nak rase ape pulak ae ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Amirrah Zawanikompem 24 jam !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@ANATI SOKItau pon ! sokong !

nora said...

beb bangun2 dah segar lum ni

syAzAnA said...

len kali berhati-hati yer syg. hehe. wee~

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha..rajin jugak jd mcm nih.. :P

Eazy Izzuddin said...

pergh....
tu la...
nanti 100% segar hehe
xD

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.