Hey ! Welcome to BSBG World

Thursday, January 6, 2011

Uji Bakat Nyanyi, Gigil !

Tension aku bace komen entry aku yang Atok Dan Tadika .. Atok sama dengan nenek.. hehe ! aku memang dari lahir panggil atok aku nenek.. datok pon aku panggil atok jugak.. takde beze pon ! okey ! 

Petang tadi aku pegi uji bakat kelab pesembahan dan ape tah ? aku pon da lupe.. sekolah la yang buat kelab pelik tu ?.. hee~ bakat yang dicongkil ialah menyanyi, pengacara, melukis, dan grafik komputer.. so aku pon pasan la aku nie berani dan bersuara sedap la konon ^__^.. Dengan semangat berkobar-kobar aku pon amik la borang dan uji bakatnye pukul 2.30ptg kat bilik tayang.. rajin gile la mase tu nak datang ptg kan ! kalau kelas tambah punye la malas bontut kan ! nape tah ?

Yang join untuk menyanyi ade 9 org je.. so main la undi sape first sape last.. aku memang gile berzikir tanak n0mber first, kalau no first gak, cepat2 aku maraton lari balik rumah.. pakal je aku no 6.. jauh la jugak kan.. boleh aku testing suara kat korido sekolah tanpe pikir budak ptg sebuk belajar.. hat hat hat ( ketawa setan ).. 

Mase ten aku, seram gile nak masuk bilik tu, kepala je keluar.. macam tak caye je mase aku da tibe.. so masuk je la.. tak kan la nak buat bodo kot.. gigil 1 badan dow aku cakap.. dah la aku nie gemar bab gigil.. tangan jangan cakap, nari-nari ! ! 

cikgu izza : awak suke lagu jenis ape ?
aku : entah ? ape2 je..
cikgu anuar : owh ! lagu pop sikit, lagu rock sikit, macam gitu ke ?
aku : eye !
cikgu izza : awak suke nyanyi mase bile ? ptg ? pagi ? malam ?
aku : ptg kot !
cikgu izza : nape mase ptg ?
aku : sebab mase ptg nak mandi..
ketua pengawas : kantoi  ! ! !

cikgu izza : awak nak nyanyi lagu ape ?
aku : *dia sambil senyum2.. takot gile ! gigil !
cikgu anuar : tarik nafas ! hembus..
aku : cikgu ! sy nak balik .. sy gigil !* senyum2 lagi !
along : fiza relek la !
aku : *senyum + gigil !
cikgu anuar : awak cakap awak nak nyanyi lagu ape ?
aku : * aku tak cakap tapi aku just tunjuk kan lirik lagu tu kat dia..
cikgu anuar : lagu love story.. awak nyanyi saya tolong !
aku : suara sy gigil ! * senyum2
cikgu izza : tarik nafas.. relek dulu..
aku : * diam sambil tarik nafas..

Last2 aku pon nyanyi walaupon suara ade sikit gigil.. lepas tu aku nyanyi lagu tomok-berlari pulak.. cikgu mintak lagu raye jadi aku pon nyanyi lagu suasana hari raya.. lagu cindai.. peh ! gemuruh gile la time tu.. mase da siap pon kawan2 yang tengok aku nyanyi, tepuk tgn untuk aku.. sebab ape ? sebab aku peserta yang paling takot + gigil + seram + sejuk dan same dengan yang.. hahahak ! tengs support me okey !

Itu baru nyanyi kat uji bakat je.. kalau kat atas pentas macam mane la ? pakal je ade orang cakap suara aku sedap.. gembang bontut aku.. hahak ! suke hati la nak puji diri sendiri ? hehe !

15 comments:

Hunny said...

pandai nyanyi rupanya si bidadari ni..:)

Puteri Iqa Izyan said...

hoho... lepas ni buleh terai ujibakat af lak :P

Nieza Micha said...

lorhhh... nenek rupenye.. haha...
fuiyooo.. g uji bakat tu.. ape result nye...? huhu...

Raji berkata said...

hohohoh tahu xpe
kira ok lah kau cuak2 pun kau pergi juga nyanyi ;P
ak kalau tnggu turn nk wat apa2 kt dpn2 mmg cuak gle =.="

CIK TOM said...

hehe..nak jd penyanyi plk ke yunk??

shimah zaba said...

hahahahahahaa...malu jee kott...
abah x ckap ape lak kat ko en..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Hunnybukan pandai sgt pon ! biase2 je !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Puteri Iqa Izyanno no ! belom cukup umu.. tpi tak nak la !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Nieza Michadapat la !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Raji berkatamule rase mcm nak balik je.. tpi bani kan diri gak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@CIK TOM tak nak ! tapi saje test suara !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@shimah zabaaba okey je !

syeRAWRR bieber said...

kelaka fiza semalam! hak3

wunny said...

wahh! jemput dtg uat persembahan kat sini. :D haha

nas said...

pergh....nyanyi lagu la...mst sedap nih...hehhhehe.....
aku pon seram sejuk gak la kalau kne nyanyi kat depan orang..adeh...malu kot....
kalau sedap,leh la masok af ko :P

latest entri:

evolusi muzik di malaysia; sempena AJL ke 25

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.