Hey ! Welcome to BSBG World

Sunday, October 24, 2010

Respek Aku Sikit ! !

.
.

malam semalam aku nan nisa stdy sme2.. dy stdy math n aku stdy ekonomi.. eye la msti kne stdy cos senin nie pkse ekonomi.. lw x stdy nak jwb mcm mne.. seram aku lw jadi mcm paper sejarah ari 2.. nisa 2 bodo skit bab math nie so dy tnye la aku yg pakar nie.. ala setakat math f2 petik jari jew.. tpi sbnr nye nisa bukan la bodo sgt math sbb dy selalu dpt A mse exam.. enth ape sengal dy aku pon x tau.. mse tgh stdy nisa skit2 tnye aku nie mcm mne, yg nie mcm mne so aku stdy ekonomi sikit jew cos ajar dy.. ala aku x kesah pon sbb 2.. eye la aku nak tolong dy kasi dy pndai.. lagi pon syok ape ajar math..hahahak  !!

yg masalh nye.. dy tnye aku 1 soalan nie.. aku terang kn jew la 1 pe 1.. tibe2 dy macam nak mara.. aku pon cakap :
Aku : Kau npe nak mara2  ? ?
Nisa : Abis aku x tau ( smbil nak nanes )
Aku : Lw kau x tau aku ajar kan la..
Nisa : Abis 2 aku x tau kan ! ! ( dgn nada mcm tengking aku )
lepas 2 aku diam jew la.. eye la aku mara seh.. dy nak tengkeng2 aku apasal.. aku akk dy lepas 2 aku ajar dy bek2.. bukan aku cakap dy sial babi anjeng kan.. sakit hati 2.. dy pon nanes jew la smbil wt keje dy.. aku tgk dy mcm kritikl jew sbb  x tau nak selesai kan math.. dy selak2 la buku dy.. tpi dy tak nak tnye aku.. so aku wt dono 10000 bahase.. lepas 2 aku cakap :
Aku : Kau lw x tau aku ley tolong ! ! tpi kau nak mara2 apesal.. aku bukan cakap kau bodo kew ape2 kew.. aku ajar kau bek2 kan..lw kau x tau sknk nnit mse exam kau tau kan ! !  kau nie sombong ! !
lepas 2 dy diam jew.. Tpi kn lw korang jadi aku korang mara x lw kite ajar bek2 tibe2 dy nak mara kite sdgn kan kite lngsng x cakap dy sial kew ape kew.. sgt sakit ati kan.. ergh ! ! ! respek la aku skit sebagai kakak !  !!





pokodot pink brown divider Pictures, Images and Photos

5 comments:

Heidi Shafiq said...

bese la adik2 mmmg mcm tu.. otak die blom lg smpai tahap kite.. pujuk die.. ajar baik2.. :)

I.Hazwani said...

Takdelah. Dea tension sbb pada dea benda tu susah. Buat revision mcm mane pon, takboleh buat jgk. Sbb tu dea marah marah nanges nanges.

Nur Hafizah bte Za'ba said...

heidi shafiq : tpi dy x pk pon ape kite rase.. kite snggup tinggl kan kite pnye stdy tok ajar dy..

l.Hazwani : dy mmg suke tension pon tpi x pk lak pasal tension kite ! !

shimah zaba said...

hahahaha....aq phm..aq phm....
dpt bygkan muke nisa nanes

Nur Hafizah bte Za'ba said...

mcm setan kan!

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.