Hey ! Welcome to BSBG World

Sunday, November 28, 2010

Bahasa Melayu


Hatiku bagaikan dicucuk-cucuk jarum peniti takala mendengar pintu tandas diketuk seperti disondol babi hutan yang kehilang ekor..Jiwa aku mule berkecelaruan, Mulutku tidak henti-henti menyumpah serana siapa gelaran yang membuat tidoku menjadi gila..Selepas puas aku mengeluarkan kata-kata indah, barulah aku bangun dari katil lalu mencapai tuala wanita kesayangku yang berwarna hijau taik lembu.. Aku masuk ke bilik air untuk beristinjak tetapi semua itu terbantot kerana perutku terasa seperti di gigit semut berapi kepanasan.. Dengan pantas aku membaling tuala lalu berlari-lari emak meniti tangga seperti aksi Ronaldo menendang bola golf..

Selepas 2 minit baru la aku sampai di dapur lalu segera aku membongkar kebenet sambil berdoa agar mee megi perisa kari dapatku temui.. Tetapi impianku hanyalah dusta semata-mata..Nafasku sesak, kakiku terkalu, lidahku terbelit, rambutku menjadi elicat..Ayat " Kenapa kejam dunia ini  ! " ku ucap berkali-kali tanda protes..

Setelah sekian lama aku memekak bagaikan burung hilang sarangnye barulah aku terfikir bahawa biskut lemak cas jempol ada aku sembunyikan di belakang icebox agar tiada siapa boleh menyentohnye.. Jadi dengan berbekal kan biskut ,aku melantak sampai lupe diri sebagai tanda kurang ajar..

5 minit kemudian, aku berasa sangat boring mengunyat biskut tersebut seperti aku mengunyah gula getah berharga 10sen..Aku bersetuje kepada diri aku untuk menonton television.. 102 ! 103 ! 104 ! 105 ! 411( aku tak beli pon siaran nie..saje je aku bukak.. mane la tau tibe2 ade cite) 701 ! 612 ! yes ! baru la ade cerita yang seronok ! "spongebob squarepants "..hahahak ! ( tengah layan cite spongebob squarepants ).. Tergelak kecik aku melihat aksi bodoh spongebob mengoret bontut patrick sampai membuat muke bernafsu betina.. Semenjak itu barulah aku tau spongebob adelah betina.. hahahak !

Selepas 30minit aku membuat cubaan membutakan mata di depan televison hatiku teringin mengentak keybod sambil memaki follower, lalu aku membuka lappy dan  mencocok broadband di bontut lappy.. lappy menjerit tanda sedap.. Tanpa membuang mase aku membawa cursor menekan mozilla firefox 4.0 beta 7 lalu menaip blogger.com.. username : nurhafizahzaba63@gmail.com pasward : **********************************.. Kebanyakkan laman sosial aku, paswrd memang panjang supaya senang aku lupe ^_^.. Lepas tu aku tekan new posting untuk tulis entry dan sekarang nie aku pelik ! rase sengal ! bengong dan senyum ! APE YANG AKU BEBEL NIE ? CERITA APE AKU BUAT ? PENAH KE BELAKU BENDE NIE SEMUA?
moral of story : Entry kali ini hanya ingin menguji tahap pengunaan bahasa melayu aku..
P/S : Nak sangat aku tulis entry kan ! amik nie ! chill !

27 comments:

^ummu^ said...

ahaha ,, penggunaan bahasa melayu yg pling mantoopp!!! XD

Zulfahmi Abidin said...

fuyooo.sgt exotic gaye penulisan kau.aku suke.hehehhe.mule2 macam tak paham.tapi aku dah paham lepas bace 2 kali.serius bahasa melayu kau hebat.aku pon tak boleh menulis macam nie.^_^ cool.keep up the gud things babeh

twinkle twinkle said...

ahha ingatkan nak cite psl bhs melayu ;D

wunny said...

haha suke! :D

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

^ummu^ :
hahahak ! sy mmg selalu mantop pon !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin :
ape la kau nie.. bace 2 kali baru paham.. penat tau aku pikir ! ! tu la pasal bahasa melayu aku dapat C Final exam nie ! hebat x !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

twinkle twinkle :
mmg cite pasal bahasa melayu la nie ! heee~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

wunny :
ape yg suke tu ? kongsi sikit ?

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.sbb kau tak geti nk padankan ea.bhahaha.kasihan deh loe.^_^

Terkini:
1. Apelah Dosa Aku Dapat Kawan Macam Kau Nie
2. Besok Kau Dah Tua Kau Tahu Lah
3. Contest Makan Ayam

Fakhrur Razi berkata said...

smbil tulis smbil rujuk kamus ke wei?
hahaha bahasa melayu kau sgt hebat..
aku terkelu membaca laman blog kau yg ternyata sgt menarik minat aku utk mmbacanya =.=

nas said...

amboihh..gediknyer ayat2 ko nie fizah
tergelak aku bila baca entri ko....
tu la pelik...rupe2 nyer ko just nak uji bahasa melayu ko...hahhahahahaha..aku nie bm bila berblog nampak ok..tp bila speaking..maak aiii..cm cipan :P

Nieza Mi-cha said...

haha!~ serius lawak... ingatkan ape la motif pic kamus tuh... haha!~XD

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin :
bukan x tau nak padankan.. tapi aku susah nak tulis pnjg2.. 350patah pekataann.. mampus aku !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Fakhrur Razi berkata :
bahasa melayu aku mmg hebat pon..
cg aku pon kdg2 puji..heee ~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nas :
aku mmg suke uji bahsa melayu aku dgn care hebat mcm tu.. heee~.. same la aku ! time berblog okey je tpi time exam ! mak ai ! mampus !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Nieza Mi-cha :
nie karangan lawak ! hee~ kamus tu mksd nye memartabatkan bahasa melayu ! hee~

Sophia Rani said...

hahaha.. kelakar la kamu nih... i like this entry... ^__^

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Sophia Rani :
i like your komen ! waa!

Mohd Azrin said...

Banyak sangat nak ceritakan tapi menarik :-)

Amirrah Zawani said...

menguji tahap penggunaan bahasa melayu katanya.. hehe!! :D

Anna Boleyn said...

hahahha kelakar arh... wpun ayat mcm tunggang terbalik tp citer ni best. :)

Anna Boleyn said...

hahahha kelakar arh... wpun ayat mcm tunggang terbalik tp citer ni best. :)

Ayuraza said...

haha..kompem A+ la..
tapi spongebob adalah betina..biar betik..haha
aku pn baru tau..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Mohd Azrin :
menarik ke ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Amirrah Zawani :
ya ! heeeee~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Anna Boleyn :
tunggung tebalik ke ?
sedey la mcm nie !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Ayuraza :
tengs tengs !
sy pon baru perasaan ! ceh !

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.