Hey ! Welcome to BSBG World

Tuesday, November 23, 2010

Suke dan Benci


Da lame aku nak tulis entry pasal nie tapi tak jadi je sebab tiap kali nak tulis mesti ade je cite lain yang aku nak bebel.. hee~ so hari nie dengan usaha yang gigih aku pon siapkan entry nie ! aku rase ayat aku macam orang bodo la sekrang !


Suke dan Benci.. wey Fahmi aku tade la tiru care kau tulis entry yang pasal Fakta dan Auta tu ! kau jangan la perasan pulak tau.. aku takot je.. Nie idea asal aku.. da lame aku pikir sampai tak boleh tido malam !hahahak ! okey ! chill !

Entry nie pasal perkara yang aku suke dan benci dalam hidup aku :

Perkara 1 : Balik Sekolah 12.59pm
Suke : Penat gile sekolah ! Balik nie dapat aku tido sampai ptg ! yes ! jgn kacau aku !
Benci : Aku sampai rumah lepas tu aku seluk kocek aku.. Aku rase aku lupe bawak kunci.. Mak Aba balik pukul 2.. Patut ke aku tunggu.. Erghh ! 

Perkara 2 : Berada di SMK Dato Mohd Yunos Sulaiman
Suke : Best dow time cikgu tade.. Dapat borak dengan mmber gile2 ! ketawa gilai2 ! hee~
Benci : Tibe2 ade orang bangelash pakai baju biru ketuk pintu kelas, lepas tu dia cakap " Nur hafizah binti Za'ba ! Cikgu Zulpin nak jumpe kat bilik hem ! " Adoi ! ape lagi masalah yang aku buat ! 

Perkara 3 : Exam !
Suke : Aku buka ketas soalan dalam hati aku berkate " Soalan tadika dow ! senang ! aku target A-, kalau x dapat A- pon A+ "
Benci : Aku buka ketas soalan dalam hati aku berkate :" Adoi ! Nie soalan universiti ! susah gile ! " Lepas abis exam aku kuar sambil cakap kat mmber aku yang aku target G+ ! 

Perkara 4 : Tengah Belajar Add Math
Suke : Soalan susah gile babing ! Tapi aku dapat jawab ! lepas tu aku rase kat dunia nie aku la paling pandai ! hahahak !
Benci : Aku rase aku boleh buat soalan tu.. Aku pon kire sampai hampir 1 kertas aku habis kan untuk selesai kan soalan tu.. lepas da siap aku tengok la jawapn nye.. Tibe2 salah ! Sedey gile lalu aku pon nanes ! Add Math selalu buat aku menangis ! benci !

Perkara 5 : Makan Kat Rumah Bersama Keluarga 
Suke : Mak panggil aku makan ! lepas tu aku nampak kat meja makan ade ayam goreng, lemak labu, ikan bilis dan kicap jalil ! sedapnye ! kicap jalil memang aku suke ! tak kire la makan dengan sup, asam pedas, sadin, kari mesti nak letak kicap ! 
Benci : Mak tak pnggil pon aku makan tapi ade aku kesah ? aku pon buat muke tak malu gi dapur amik nasi.. Tibe2 aba cakap macam nie " Ija tak nak makan dia kan da gemuk ".. aku dengar je aba cakap macam tu aku terus letak pinggan n bla dari situ..Mak pujuk aku suruh makan gak tapi aku cakap macam nie pulak " bagus la ija tak makan ! " Ergh !

Perkara 6 : Tengah Mandi Kat Bilik Air Aku
Suke : Aku main shampoo rambut lepas tu buat style rambut merepek-repek sambil nyanyi lagu U R Man Kuat2 ! hahahahak !
Benci : Tengah syok mandi tibe2 aku nampak lipas yang besar kat kat lantai ! aku jerit kuat2 lepas tu bla dari tandas tanpa mandi bersih2 ! hehehe !

Perkara 7 : Aku Tengah Tengok Cite CSI
Suke : Aku bercite-cite nak jadi macam dorang sedang kan aku amik aliran akaun.. Patut tak ?
Benci : Aku Tengok cite CSI dari mule, so mesti la aku nak tengok last dia.. tibe2 aba dengan selamber tukar tb.. aku geram gile, lepas tu aku naik atas dan menangis sambil dalam hati cakap " Aba x sayang aku " ( Aku memang suke nangis tanpe sebab yang betul )

Perkara 8 : Pergi Shopping Kat Jusco Taman Universiti
Suke : Aku ade banyak duit dan ajak nisa pergi beli donut coklet dan ais belendet strwberi.. lepas tu kite carik tempat duduk  n usha laki2 ensem ! hahahahahak !
Benci : Aku jalan2 sorang tibe ade laki ensem usha.. Aku tipu ! hehe! Tibe2 aku rase mak aba da hilang dari pandang aku.. adekah dorg dah balik ? tinggal sorang ? Tidak !

Perkara 9 :Lelaki (hehehehehe)
Suke : Dia tak la hensem sangat.. kalau hensem nanti ramai pmpuan nak ngurat.. sweet, baik, pandai, dapat terima aku seadanye, dan betul2 cinte kan aku ! waaaaaaaaa !
Benci : Lelaki yang langsung tak gentelman., suke buat pmpuan marah kat dia.. tak gune ! jahat ! perogol bersiri , pembunuh , dan yang jahat2 lagi ! hahahahahahahak !

Perkara 10 : Aku Tengah Bloging
Suke : Korang bace entry aku lepas tu komen dengan ikhlas.. Aku sayang orang yang macam to ! muahx ! hehehe !
Benci : Korang langsung tak bace entry aku ape lagi nak komen ! haram ! lepas tu post kat chatbox cakap " I follow u dear ! Follow me back plz ! " Kepala bapak kau la ! tade mase aku nak follow kau balik ! hahahahak !
p/s : perlu ke aku hentak kepala kat dinding sebab seseme aku tak baik2 lagi ! aku boleh jadi gile dow !

38 comments:

Khyeeeeeeee ^^ said...

HAHA , best best (:

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.senget!

suke yang no 10. :P

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Khyeeeeeeee ^^ :
tengs !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Puteri Iqa Izyan :
sy pon suke jugak !

Zulfahmi Abidin said...

bahahhahaa.ketawe keluar air mate aku bace.ko sengal lah.mane ko dapat idea nie weh.gud job.

1. aku selalu kene.sbb aku slalu tertinggal kunci bawah meja skola.
2. aku memang hari2 kene sebat dgn cikgu kot sebab hari2 buat jenayah kantoi.heheh
3. kalau aku kertas Addmath tuh aku suke conteng jer.hehehe.lukis gambar gajah besar..lepas tuh aku tulis kat tepi aku tak boleh nak buat jalan kire sebab ade gajah duduk kat kertas aku.bhahaha
4. aku mmg lemah add math.dulu pon dapaf F jer.
5. aku tak pernah takut gemuk sbb aku kurus hehehe
6. aku kalau jumpe lipas.aku letak dye atas air.main2 dgn binatang.ko patot cube lah.
7. ha..yg nie serupe dgn aku.tapi aku punyer lain.mak aku akan alih tgok hindustan.sabar jelah
8. aku kene pimpin.tak pnah kene tinggal lagi.hehehe
9. okey aku single.no comment.
10. ahhaha.yg nie same dgn aku.cayalah.jujur itu penting..jgn hipokrit.

Fakhrur Razi berkata said...

huahua aku baca semua baru ak comment nih ;P
kelakar2

bnder nih mmg bnder yg slalu jdi kt kau ke sblum nih =.="

Sophia Rani said...

like perkara 4 tu.. selalu terjadi kat diri sendiri gak .. heheh

twinkle twinkle said...

ahha yg last sekali tu kelaka

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin :
aku dapat idea nie dari mase tido aku..
aik !
aku bace komen aku pon tegelak..
yang number 6 tu jgn harap aku nak buat !
geli !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Fakhrur Razi berkata :
ya ! bnde nie mmg selalu jadi..
tu la aku tulis..
yg suke tu best la..
yg benci tu merana seh !
hehehe!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Sophia Rani :
addmath memnag kejam kan ! huhuhu !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

twinkle twinkle :
yang last tu bukan kelakar tpi best ! hehe!

syeraRAWRR said...

fiza memnag cm ni! haha

Matika Love 131020 said...

salam perkenalan...thanz sbb singgh kt blog saya....puisi dlam blog sya tu....untuk pengetahuan saya mmng buat sini....tak guna copy n paste..

Cik Gallus Gallus said...

tak pe tgk citer csi, tmbh ilmu..
aku geram gile tgk blog kau..comel bai

Zulfahmi Abidin said...

lah.buat ape nk geli.ko punyer buih sabun kat pale tuh kan bnyak cuci la dulu.bhahahhaa

Terkini:
1. Sharing Is Kongsi Lah. Sampai Bile Aku Nak Cakap Sharing Tuh Bukan Caring
2. Bilik Kecil Yang Sempit
3. Macam Mana Kalau

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

syeraRAWRR :
eye la !
x kan la nak tipu !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Matika Love 131020 :
oowhh !
bgs betul !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Cik Gallus Gallus :
tengs okey !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin :
perli nmpk !
hahahak !
lipas tu kan kotor seram ! wrne dia da la jijik !
wek !

Zulfahmi Abidin said...

okey.kalau gitu letak spay tin kt bilik air.beli warne pink.^_^ spray dulu baru buat main.hehhee

Terkini:
1. Saranan Aku Untuk Kerajaan
2. Sharing Is Kongsi Lah. Sampai Bile Aku Nak Cakap Sharing Tuh Bukan Caring
3. Bilik Kecil Yang Sempit

Heidi Shafiq said...

hahaha.. menarik giler hidup ko.. aku suke cr ko persembahkan.. :D

En iLham said...

ok
entri ko memang lawak
aku paling gelak mase aba ko tukar tb tu
lawak siot nangis pasal tu
ok sori

aku gurau jer

tapi nak gelak lagi

hahahahahahahahahahaha

Tomato Gurl's Life said...

cik tom suka yg lelaki..haha..tb2 mood gatall..hehe..cik tom selalu je bc n komen ur entry kalo sggh cn...huhu..

psl moderate comment tue;

DASHBOARD BLOGGER>SETTINGS>COMMENTS>COMMENT MODERATION(tick always)

faham x??sori xsmpt buat tutorial ni smlm..smlm dah abis pulun buat entry autopublish byk2 sekaligus..huk2..


p/s: cik tom akan offline seminggu tp ade entry autopublish...kalo sudi jenguk2 la ye..hehe

Nieza Mi-cha said...

hahahaha!~ i like no 10... benci orang suruh follow balik...

kalau ade lipas, aku siram jek dengan air banyak2... sampai die masuk lubang trus kuar... haha!~

no.4... aku benci jugak addmath tu... tp xtau camne result boleh ok... haha!~XD

no.5 tu aku cekeding memang kene makan banyak2... huhu!~XD

salam perkenalan...^_^

biskut said...

kita peminat citer yang sama..CSI
Tak kira CSI Las Vegas,Miami or New York.kadang2 layan Bone or Monk.Tapi CSI(LA) tetap best.Aku dari episode awal sampai Warrick mati n then macam2 lagi memang follow.Kadang2 aku layan kat Youtube.Lau ada koleksi DVD aku rembat sama.Ingat nak jadi penulis jenayah jer.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin :
sengal la..
lipas lw pon ape terjadi tetap jijik !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Heidi Shafiq :
Tengs bro !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

En iLham :
tengs !
abis da aku mmg kuat nangis..
nak wt mcm mne..
hehehe!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Tomato Gurl's Life :
tengs cik tom !
okey ! nnti sy dtg ae !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Nieza Mi-cha :
Same la kite.. sebuk je nak suruh follow.. sepak kang ! heheehe !

no ! seram gak ! lw sy jerit lepas tu pnggl adek bunuh ! heee~

sy lagi benci.. tpi lw exam tu okey la sebnrnye.. huhu !

tpi mesti x gemuk2 kan.. hehe !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

biskut :
aku x sampai lw beli dvd..
just tgk kat axn..
kdg2 tgk kat lppy..
aku pon minat csiLS ! miami pon syok gak dow ! hehe!

adrinaqamarina said...

suka part makan tu. haha. kicap jalil ke kicap jalen? ne soalan seres sebab manalah tau ada produk baru, rina suka kipas udang je.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

adrinaqamarina :
enth la lebih kurang la tu..
hahahahk !

titirara said...

HAHAH , suke dow entry niii ! heeee

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

titirara :
tengs !

ιηDιε Lιfε ツ said...

haha ,
kaka nehh funny lah ;D
number 4 kyte same (:
haha , blah .
( form 1 unn xlepas lagy aq nehh )
liking number 10 .
sokong (:
haha ;D

yana said...

hahaha..best..yg part add math 2 btul2..ble dpt jwb soaln sush rse bgge gile.tp,kdg2 ble ykin jwb soaln yg sng,ttbe slh..rse bengang jerr..grrr..xske blja add math!
><

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.