Hey ! Welcome to BSBG World

Wednesday, November 3, 2010

Muntah


semalam kite orang 1 keluarga keluar jalan-jalan cari pasal tapi naik kereta okey.. mule-mule aba hanye ingin mengajak orang yang di sayang gile babu iaitu  mak, aku, iya dan dirinye sendri.. tibe-tibe nisa fahmi dengan gaya hip hop berkate yang dia orang ingin pergi jugak dengan muke taik beruk diorang buat.. hati kecik aku bermadah " sebuk betul budak hodo nie, baru je aku nak menjalinkan 1 keluarga bahagia bersama aba dan mak, potong stim aku betul la dua ekor ikan bilis hangus nie ".. aku pon dengan muke ala pelakon sinetron jahat on je la.. kalau tak on nanti aku yang duk nanes kat tepi rumah kerana tidak dapat ikut..

di sebabkan diorang pergi sekali, aku mak aba iya terpakselah menunggu mereke habis mengaji di rumah pak mat berhampiran rumah atok aku..wey ! nie cite betul tau, bukan kidding kidding !.. hampir berbulu dagu ku menunggu sambil mengaru-garu kaki kerana kepala aku gatal.. setelah hampir semua badan aku dipenuhi bulu dan hampir menjadi beruk, mereke pon sudah selesai mengaji.. aku yang terlalu happy sempat menari tarian zapin tradisional yang  di ajar taylor swift sewaktu dia bersahabat kabir dengan aku.. tepi malangnye aku memutuskan hubungan aku dengannye kerana dia berpacaran dengan tiger wood =)

selepas itu kiteorang naik la kerete formule 1 yang dihadiahkan oleh farid kamil kepada aba atas pertolongan aba menyelamatkannye daripade digigit semut berapi pedas.. mase dalam perjalanan pergi ke jusco taman u, otak aku macam sedengan membuat pesta bogel.. pening gile lembu kambing ayam aku cakap ! tapi dengan dorongan kim hyung jun dan kim hyun joong yang sentiase memberikan kiss percume di pipi kadang-kadang di tangan, aku tabah mengadapi dugaan hebat.. 

sampai sahaja di jusco taman u aba pon mencari tempat parking and lastly jumpe.. aba pon memaking keretenye nye dengan hebat sekali.. aku hanye mampu memberi tepukan gemuruh serta diikuti semua orang yang sedengan shopping kerana terlalu bangge dengan kehebataan aba memaking kerete.. 

dengan keimanan yang tegur kite orang pon masuk la mall to dengan memberi salam terleih dahulu.. lepas da masuk to kite orang buat la keje masing-masing.. hahahak ! malas aku nak ikut aba nanti kene sorang troli macam budak pandai sekolah asrama penuh, da la belinye barang dapor, low class la ! hee~ 

aku dengan nisa terasa kebosaan yang teramat sangat, lalu gi la mencuri makan yang boleh di bedal di situ juagk.. kite orang pon membeli 4 buah roti sedep dan 1 biji aisbladet, lantas mecari tempat untuk dirakus bersama-sama.. sambil menelan roti tersebut kite orang kacau-kacau la mamat-mamat hensem seperti babun kene langgar yang lalu lalang kat situ.. 

lepas penat mak aba shopping kite orang pon hidupkan enjin beramai-ramai untuk mencari tempat yang sesuai untuk dinner tanpe membayar duit di jusco ! hahahak !tipu !.. restoren nasi ayam remuk akibat di pijak oleh lori balak menjadi pilih kite sekeluarga.. aku dengan komfidennye tidak mahu makan berkongsi dengan janji aku habiskan.. tengah melantak tanpe mengingat dunia, tibe-tibe perut aku macam da tak boleh nak sumbat lagi makanan.. aku kenyang tahap gaban seh ! hati kecik aku berkate " mampoi ! aku kenyang gile nie ! macam mane nak abis kan ! tak kan la aku nak kasi kucing kot ! masalhnye sebijik kucing pon aku tak jumpe, yang ade pon anjeng laut sedengan bergoyang inul ".. and lastly aku tak abis kan pon.. aba yang setelkan aku pnye makanan..hahahahak ! tak gune..

sekarang mase untuk balik ke rumah.. mase di dalam kerete tekak aku macam nak tecabut dari takak nye.. aba pulak membawa kerete seperti sedengan menaiki boat karam.. sampai di rumah sahaje aku pon cangkung seperti ayam sedengan mengawan, langsung aku keluarkan segala isi perut aku termasuk la usus otak dan lain lain.. fahmi pula seperti juru latih kerana memberi aku semangat untuk terus hidup.. bodo pnye fahmi ! hahahak !.. akhir kate , buat penat je aku makan lepas tu aku keluarkan balik ! bazir tu ! hee~


bufday fahmi ari nie !

23 comments:

syeraRAWRR said...

ape sehhh ? ? ? hak3


aku nak jugak ciuman khas dri kim hyun joong and rakanye kah3

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

syera : no way girl !

anntaj said...

bidadari garang ehhh????

bspotgurl said...

erkkkk!!!
rugi makan sedap sedapp

♥ manje ♥ said...

mkn byk sgt tu ~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

anntaj : yap !

bsotgurl : mmg rugi pon !

manje : mmg makan bnyk pon !

Eazy Izzuddin said...

x suke muntah...
xD

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

hee~
spe je suke ?

Khyeeeeeeee ^^ said...

WHOA , amalkn selalu . Hehe ;D

Tomato Gurl's Life said...

makan byk sgt fiza..sbb tue muntah..rugi2..hahaha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

khyee^^ : amal kan ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

cik tom : mmg rugi besar tu ! !

ashraf said...

panjangnya cerita hehe @_@

p/s latest entri krayonjingga:
Sejarah Zip YKK
Awek HOTSTAF!!!
Aku Tak Gentleman?

alinac lover said...

lalala..sempoi punya Ayat

Amni said...

memang membazir la tu kalau makan, keluarkan balik.. lain kali, tahan tau.. jangan bagi keluar.. hahahaha....

happy birthday fahmi!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

ayap : tau pon pnjg ! penat taip !

alinac : sempoi la sgt kn!

amni : kalau tahan x sedep tekak nnti !

buDAK keCIK said...

ni adk shima kan??

lawak seh ko nyer entry.
kahkah
mesti perangai sama je ngn kakak ko,
pelawak tahap gaban~!
ngee

Ayiep Lavera Rafflya said...

hahaa,,
mcm btol jek si Farid Kamil bg kete F1..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

budak kecik : eye aku adek shima.hee~

ayiep : sebnrnye mmg betul ! hahahak !

twinkle twinkle said...

alolo kesiannya muntahkan balik

alinac lover said...

p/s=jemput join Giveaway yong ek

http://www.alinacshoppe.com/2010/11/giveawayalinac-membership.html

Ard (Yaddo) said...

rugi makanan tu. rugi~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

tengs komen !

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.