Hey ! Welcome to BSBG World

Tuesday, November 16, 2010

Blog vs Buku


Semenjak dua menjak nie hujan je pontian nie.. sejuk gile rase sampai 1 hari boleh kencing 10 kali gua cakap ! .. nie pon gua tahan jebat ! kat hujung hujung je.. hee~

Da genap 1 minggu aku tak update blog ? rindu gak kat blog aku nie.. wndu sgt sgt ! tapi sbnrnye wndu lagi kat dia.. mampus la macam nie ! ape kes aku nak story hari nie ? pasal mak korg bersalin ? pasal kebodohan orang awan semasa ? lantak gua la nak story ape ! 

Gua da pikir sambil masak yang gua tak akan jadikan blog cacat nie boyfren gua lagi.. lu orang paham tak ? adoi ! mksd aku, aku tak nak la update blog nie tiap hari lepas tu blogwalking gile babi sampai 1 hari  bukak blog 20 kali lepas tu on9 sampai malam jadi bute.. peh ! aba dy kan.. boleh ke gua buat macam tuu ae ? da la gua nie gile on9 sampai pencuri masuk rumah.. ape tu ? peribahasa terbaru ! 

Sekarang nie gua nak pk pasal mase depan gua lak ! tahun depan da nak exam gempak.. adoi ! kecut bulu ketiak aku.. seram tu macam tgh tegok cite cuti cuti cinta ! Tapi ape pon aku kne lakukan tanggungjawab yang berat macam angkat lembu mati tu jugak ! tak kan la aku nak lepas daripada tanggungjawab tu dengan lari 100 meter sambil berjalan.. tak boleh! tak boleh ! 

Buku dan Blog ? kalau di beri pilihan kompem aku akan pilih blog ! aku sayang gile dgn blog aku nie ! korang pon mesti sayang blogkan..tipu la kalau korang jawab tak ! bodo name nye tuu !and entry blog nie hampir semua cite pasal diri aku, kehidupan aku, rahsia aku.. Aku kongsi semua cite aku kat blog nie and semua nie takde pon yang tipu gua cakap ! jujur bai ! kalau korang bace blog nie dari mule mesti korang tau la yang aku perngai macam ape ? suke buat ape ? degil ? kuat tido ? kuat makan and bla bla bla kau dari snie ! So aku da anggap blog nie macam pakwe paling hensem aku ade..

Buku ? sape kau ae ? bnde yang sangat membosankan dan banyak tulisan tanpe gambar.. benci kau ! xde ape yang sonok dari kau aku dapat.. Tapi sebenarnye buku sangat penting mase exam.. tau pulak mase tu terkial-kial carik buku kat stor.. shit ! eye ke ? So aku da buat experimental yang aku kne lupekan blog dan couple dengan buku ? tidak ! maksud aku jangan selalu berblog dan stdy lebih sikit.. SPM dow tahun depan.. Gua cuak ! bapak gua pon da target gua dapat 16A ! sial nye hidup gua ! ( sebenarnye amik 9 subjek je )..

Okey ! sekarang nie aku nak tau yang aku nie buat entry ape ae ? 1 lagi  hal aku nak cakap ! apesal myspace sekarang nie macam facebook ? bodo la tom nie ! myspace macam cibai gua cakap same lu orang ! fuck myspace ! ( tpi aku kenal dia dari ms kan ? ) yang penting aku x paham ms ! Tom anjeng kapir yang bodo !

18 comments:

Khyeeeeeeee ^^ said...

Good luck fer y're SPM nxt year (:
Myspace mmg hanjenggg XD

fairuz said...

pontian? woot woot.kat mane?hahaha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

khyee^^^ : tau x pe! sbr je la !

fairuz : kat johor !

biskut said...

pilih blog?sungguh tegar kamu fiza.
duk pontian ek..aku sekarang duk kota tinggi..jauh ek..selamat iduladha fiza.

Puteri Iqa Izyan said...

myspace comel.hak3..

selamat hri raya sayanggg...

gudluck 4 ur spm too ;D

Fakhrur Razi berkata said...

hahahah
addict btol ;D
kalau dia suh pilih antara dua tuh
ak pilih buku selain facebook ;D

cm xcye je

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

biskut : xla sgt ! hee~ yap dok pontian.. kota tinggi ? 1 jam setgh dari tmpt aku ! hehehe~

puteri : comel la pulak.. hem !

fakhrur : ceh eye la tu.. aku pon x caye ! hahahak !

shazzy :) said...

haha ape mencarut2 ni?

hamzah ian said...

spm ke?? haha.. senang je..

syeraRAWRR said...

jomstudy !! ! ! ! ! ! haktuihhhhh :P

ⒸⒶⒽⒶⓎⒶ said...

stady lek lokk . hehe cuti2 gak :)

Zulfahmi Abidin said...

haha.kadang2 kau nie jujur sgt pon ye jgk.haha.stalking yer.okey.ko dah silap.pilih la buku.ape lah pilih blog pulak dye..pape pon keputusan ko tadi tuh.aku terpakse lah sokong.hehehe.bdway.gud luck untuk tahun depan.eh..awal sangat lah.nati ko igt kan aku lagi.nati aku ckp gud luck nanti dekat2 exam k.^__^

Terkini:
1. Bila Aku Jumpe Perempuan Yang Aku Benci
2. Selamat Hari Raya Aidiladha
3. Perempuan Tuh Tak Boleh Tahu Yang Seluar Aku Koyak

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

zulfahmi : tak kan la aku nak tipu kot..
nie kan blog aku..
semua nye aku jujur..
lantak la org nak cakap ape pon..
hidup aku, tak nak la jadi hipokrit..
mmg la aku pilih blog tapi kan aku da cakap yg aku akan stdy gile babing tok spm taon depan aku..
adoi !
eye la nnti aku ingtkan !
org frst lagi !
hahahahhaak !

gigi rongak said...

spm ke? haha.. g bukak buku 24 jam mcm bukak blog! haha

Zulfahmi Abidin said...

haha.org 1st yer?? janji k.ko lupe siap kau.hehehe

Terkini: 1. Entry Ke-47 Nie Entry Paling Panjang Aku Pernah Tulis 2. Bila Aku Jumpe Perempuan Yang Aku Benci 3. Selamat Hari Raya Aidiladha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

zulfahmi : hahak ! sengal sehh !

Encik Tikus said...

kat gambar tue gaya macam study overseas tapi rupanya baru spm ! LOL =p

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

encik tikus : gua spm pon belom lagi derr ! !

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.