Hey ! Welcome to BSBG World

Tuesday, November 30, 2010

Aku Kanak-kanak !

Aku rindu dengan cite Anime.. Tau tak ape cite Anime tu ? Aku terpakse terangkan okey.. Anime dalam istilah aku ialah cite karton jepun yang best ! Tapi sekarang nie cite karton Anime ape je ade ? semuanye bosan ! Wey ! suda la tu ! aku sebenarnye tak tau pendahuluan ape yang patut aku bebel.. Patut la mase exam paper bm kertas 1, macam nak nangis jawab ! susah nak mampus gua cakap ! Okey chill !
Digimon ! Aku minat gile cite nie mase kecik2 dulu.. siap buat bintang2 pelik dia orang pakai lego.. paham2 sendiri la ape itu lego okey ! Cite ni ade ditayang kan kat astro ceria mase aku f3 dulu.. Aku tengok jugak sampai abis.. tapi sebenarnye banyak lagi jenis cite digimon, contohnye digimon frontier, digimon tamers, digimon 2 n bla bla bla.. Lagu cite digimon nie banyak yang best2 contohnye I Wish, Innocent, With Thw Will ( lagu ni paling aku suke ), Fire!!, Keep On and banyak lagi.. Kat Hepon aku ade 13 lagu digimon ! heee~

Naruto ! aku pelik dengan cite nie.. lame gile nak abis.. Sampai bosan aku tengok ! Dulu aku layan cite nie kat astro 616.. Tapi tibe2 cite nie berulang-ulang, so aku terus tak tgk ! Aku minat kat Shikamaru.. Aku rase dia hebat dan macho ! hahahahak ! Naruto pon ade 2, 1 lagi naruto shippuden ! lagu cite naruto pon best2 contohnye Fighting Dreamers, You are my friend, heroes come back, blue bird, and banyak lagi.. Kat hepon aku ade 12 lagu naruto..

DGrayman ! Cite nie aku tengok kat tb central.. mase tu aku pon tak tau la umur aku bape.. tpi aku rase aku still sekolah rendah kot.. Aku tak dapat tengok cite nie sampai abis sebab, tibe2 tb central macam tak tayangkan cite nie lagi.. so nak tengok kat mane? tak kan la kat bontut hang kot ! hee~  Lagu cite nie semuanye gempak2 contohnye  Doubt & Trust ( korang patut dengar lagu nie ! best gile !) , Antoinette Blue, Brightdown, Gekidou and bla bla bla.. Kat Hepon aku ade 10 lagu DGrayman.. Best gile !

Inuyasha ! anjeng ! hee~ cite nie aku tengok kat tb central gak tapi tibe2 tb central da tak tayang cite nie ! sial gile tb central ! bodo gile ! da keluar kan cite lepas tu hilang gitu je.. babi ! aik ! Aku tengok cite nie pon mase sekolah rendah.. lagu cite nie pon sonok2 gile ! Kat hepon aku ade 4 lagu inuyasha.. 

 Card Captor Sakura ! Cite nie aku tengok mase aku belom boleh pikir secara waras.. Tapi aku still boleh bayangkan cite nie.. cite nie pon best ! Kat hepon aku ade 3 je lagu cite nie.. lalala !

Detective Conan ! Aku rase ramai tau pasal cite nie.. Eye la ! cite nie pon still ade kat tb3 kan.. Aku pon kadang2 layan je.. Best kan cite nie ? karton pon ade cite menyiasat tau.. gempak seh ! kat hepon aku ade 3 je lagu cite nie ! 

Bleach ! Aku kenal cite nie kat tb3 ! mase tu cite nie ditayangkan malam bute, dalam pukul 12 hingge 1.. Tapi tibe2 cite nie hilang n digantikan dengan cite The apprentice.. lepas tu aku layan je cite The apprentice.. best gak ! heee~ Lagu cite nie best2 gak contohnye  Ikenai Taiyou, Asterisk, Thank you and bla bla bla ! Kat hepon aku ade 6 je kot ! hee ~

 
Samurai X ! cite nie aku tengok kat tb indon ! dia cakap pon bahase indon kot.. tpi sebab aku masih bodo lagi, aku pon x kesah je kot.. Kat hepon aku ade 6 lagu samurai x.. layan !

Tapi sekarang nie cite anime pon da kurang.. kalau nak tengok anime kne beli astro 711.. bapak aku tade duit la ! sian aku tengok ! so aku terpakse la layan cite :

Flapjack ! cite karton yang paling selekeh aku penah tengok ! macam nak muntah ! hodo rupe karton2 dia semua ! tapi sebab adek2 aku layan cite nie aku join sekaki la ! kadang2 tengah malam aku bosan2 aku tengok jugak kehodohan mereka semua.. ape yang aku bebel ?


The Powerpuff girl ! hahahak ! aku suke tengok cite nie malam2 bute.. eye la aku bukak tb 701 langsung haram cite csi tade.. Aku pelik sekrang ? kenapa cite csi kat axn da jarang aku nampak ? back to the 3 ekor superhero comel hebat ! Cite hero2 mesti la ade jahat nye, jadi tengok la orang jahat cite powerpuff girl nie .. tara  !!

Mojojo ! hahahahak ! comel kan ! tapi ,mane lagi comel mojojo ke yang nie ! comel gile aku cakap !
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ape matlamat aku letak pic nie ae ?

21 comments:

NAJ HEBAT said...

gigi babi tu cantek..

Khyeeeeeeee ^^ said...

Awwwwwww , Detective Conan dgn Digimon <3

Nieza Micha said...

haha!~ jd teringat zaman kanak2 aku...

cite digimon suke gak tgk dulu skng dah tak suke... tak tau nape...XD

naruto tak minat sgt... biase2 jek.... sbb aku tau cite dia panjang giler... hoho!~

card capture sakura memang feveret aku dulu... suke giler tgk... sebab sakura tuh comel...XD

detective conan suke tgk sampai sekarang... haha!~ best kot tgk psl penyiasatan nih...XD

mojojo tuh memang comel habis la... haha!~XD

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

NAJ HEBAT :
tau pon ! kau nak ke gigi mcm tu ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Khyeeeeeeee ^^ :
nape ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Nieza Micha :
dulu2 cite anime kat tb bnyk sgt !
skrg nie ape je ad..
kalau nak tgk kne beli 711.
mati !

wunny said...

detective conan best! hoho ninja boy takde meyh?

gamba last mmg terbaik. huahuahua

syeraRAWRR said...

fiza suda gile. hehehe ;P

Solihin Zubir said...

saya suka tgok cita babi sun wukong tu.. hahha..

Sophia Rani said...

hahaha.. kalau i pula, tambah dragon ball, sailormoon.. hehehe.. wahhh.. mmg best la ingat balik masa zaman kecik2 dulu

Fakhrur Razi berkata said...

matlamat siapa yg tgk anime byk sgt
pun boleh jadi cmtuh ke? =.="

err Anime ak suka dlu dragon ball
sekarang One piece
tapi nape kau xletak skali T.T

hamzah ian said...

gua masih berumur 9 tahun

miss lolly a.k.a luvfareda said...

suke sailermunnnnnnnnn :)

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

wunny :
gmbrlast tu mmg terbaik pon !
hemsem gile ~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

syeraRAWRR :
aku bukan gile !
tpi sakit otak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Solihin Zubir :
cite ape tu ?
mcm best je !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Sophia Rani :
doremon pon best gak la !
tpi carton tak cantek !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Fakhrur Razi berkata :
pasal aku x minat cite tu..
cartoon pon tak cantek ! hahahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

hamzah ian :
tipu la !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

miss lolly a.k.a luvfareda :
cite ape tu ?
tpi mcm penah dgr !

Heidi Shafiq said...

hahaha.. smpai skrg aku obsess dgn naruto.. aku tgk anime n bace manga skali.. best dowh.. skrg ni naruto dah kuat melampau..

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.