Hey ! Welcome to BSBG World

Tuesday, November 2, 2010

Sayang Mak dan Rumah !



nampak tak ape yang kat atas tu ? baru je lepas edit blog dia ? comel tak ? header syera yang buat kan.. tapi yang len aku la yang buat.. penat seeh ! ! tapi bukan bende nie yang aku nak kecoh-kecoh satu malaysia tapi ade 1 cite yang bodo aku buat..hahahak !

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +


pon pon ala-ala bunyik kerete api.. aku yang hanye memakai senglet berlobang-lobang ade sedikit kesan milo basi belari macam kanak-kanak rabina  sambil menari-nari " yeye mak balik ! bawa cokicoki  ! ! ".. mak dengan muke ala-ala miss world berjalan keluar dari kereta bagaikan supermodel membuat show yang bayaran nye tidak lebi 20sen, tetapi aku kurang pasti kenape muke mak macam lepas hujan lebat.. adekah kucing kat rumah atok baru pergi ke rahmatullah ? bukan ke mak tak suke kucing ? mak suke binatng yang buas macam singe harimau berung,baru berani namenye beb ! mak aku !tibe-tibe mak menyanyi :

mak : mak sedey betul la dengan kebodohan iya tu..
aku : npe nye ? iya buat taik lagi ke ?
mak : semua markah dia teruk dan bodo gile !( mak tibe-tibe nanes )
aku : owh ! bagus la tu ! hahahak !
mak : eye teruk, daus pon macam tu, fahmi, faiz tapi ija pandai !..
aku : mak nanti ija belajar betul-betul.. mak jangan la nanes .. ija janji.. yok joget mak !
mak : kau yang boleh belajar pon main-main.. 

aku hanye diamkan diri macam biawak lupe sarapan sebab mak makin nanes tanpe ade lampu merah.. tibe-tibe macam ade air kuar dari mate aku ? ape tu ?.. nape aku jahat sangat dengan mak..mak ija mintak maaf sebab tak stdy betul-betul final exam ni.. tpi ija janji mase f5 ija buat betul-betul.. ija sayang sangat kat mak ! ! mak sayang ija tak ?

lepas tu mak suruh la aku goreng ayam yang mak beli kat mak cik salmah iaitu mak cik kantin di sekolah keb batu 24 sampai jadi warne hitam.. aku dengan muke tembuk besar cine pon goreng la ayam tu dengan komfiden.. ping pong! ! bunyik ayam dimasukkan ke dalam kuali merah pemberian cik timun ank kepada wak sout the rock.. lepas da siap pon aku makan la dengan nasi pink yang mak beli sama-sama dengan ayam tu.. sungguh enak aku cakap ! sampai menjilat tangan jiran sebelah.. lepas tu kite bual-bual la :

mak : mak penat keje, ajar orang tapi anak sendri macam nie ! mak sedey..
aku : eye mak ! ija janji dengan mak ija belajar betul-betul nanti..

tibe-tibe hidung detct bau pelik ala-ala bau bende terbkar ! ! ape tu ? ikuti kisah mencurigakan ini di astro berwarna warni edisi terhad.. 

aku dengan gaya angkat berat serta bina badan gi la tengok kat dapur, takot aku belom tutup api lagi.. dugaan aku tetap sekali.. apabila aku sampai di dapur aku nampk la asap-asap yang sangat menyeramkan dari arah bertentangan.. lembu nak mati seh ! aku tak tutup api.. dengan gelaba aku pon gi la bukak kuali tu dengan muke cermas seperti ade seseorang lelaki hensem sedgn mengikuti aku dari belakang.. mase aku bukak kuali tu api menyambar .. gile seh ! ! kuali tu da terbakar.. aku cuak abis mase tu.. and lastly superhero datang iaitu macam mak aku tolong padan kan api sambil di tolong cicakman, batman, spiderman dan keluangman.. power ranges nak tolong jugak mase tu tapi yang warne merah deman panas..katenye sebab disondol oleh kucing.. nasib baik mak tak mara dan mereke yang lain mengucapkan padan muke kat aku.. sekarang nie aku truma dengan dapur.. takot ! ! ! ! ! ! ! ! tak nak masak ! ! nak rebus je  ! !



aku takot ! benci api ! syg mak !





15 comments:

syeraRAWRR said...

gile kentang seh fiza! sengal tahap $%&%*!!!

abid_PM said...

Fiza, be nice :D

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

syera : bukan salah aku.. kuali tu yang jahat !!

abid_PM : sy mmg nice je ! !

Zulfahmi Abidin said...

haha.ape la dose aku jumpe blog ko nie.bhahaha..tuhla mak suro blaja.main2.jgn buat mak nanges lagi.ko mmg tak pandai kawal kuali..jgn salahkan kuali okey.

Terkini:
1.Lupe Sampai Tak Ingat 
2.Beeppp..Beeppp....Beeppp

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

zulfahmi : mne la aku tau dose kau. ergh ! ! selalu buat mak nanes sbb aku cmerlng sgt stdy..kuali tu yg cepat sgt nak bakar..erghh ! sengal !

ard said...

kau allergi dgn kuali mungkin. bukan api.. haha

nurezzat said...

haha ni citer cemas ke cite lawak ..?
guling guling kite bace tahuk !

Khyeeeeeeee ^^ said...

Walla , hebat hebat ! HAHA XD

si biskut said...

sib baik tak sumer terbakar...lau tak dgn sekali ko terbakar.sebab tuh owang kata nak masak ada seni.

Ayiep Lavera Rafflya said...

bakat perdapuran masih lemah lagi ni..
hahaa

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

ard : dua2 boleh x ? seram !

ezzat : cite komedi cemas.. hee~

khyeee^^ : hebat je kalau hampir membakar rumah..

sibiskut : seni masak tak de..tpi seni visual ade..

ayiep : mmg pon ! npe nak ajar kn kew ?

izyansyazwani said...

hahahaha..kelakau!!!!terus follow blog nih!!! :D

Amy Syaquena said...

perghhhh!!!! hebat la hehehe..

Amni said...

hahaha.. hari tu mak rebuskan botol susu anak2 sedara.. pastu kitorang kua.. tinggal la abang ngan kakak ipar.. tau pe ajdi apstu? botol tu hangus sebab mak lupa nak tutup.. abang ngan kak ipar lak nyenayk je tidur kat umah.. sib bek mak teringat nak call umah.. kalau tak? habis laaa....

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

izyansyawani : tengs follow ! !

amy : hebat ke ? nak bakar rumah tu !

amni : tu lagi seram tu.. erggh !

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.