Hey ! Welcome to BSBG World

Wednesday, December 1, 2010

Bile Aku Berfikir ? ?


Hari ni hari pertama bagi bulan disember.. Bulan ni bulan terakhir bagi tahun 2010.. Entry ni ialah entry ke-100 aku ! tak sangke da 6bulan 2minggu 2hari aku berbloging nie.. So aku rase bloging nie sonok sehh ! tapi bukan bende ala ni yang aku nak cite tapi pasal malam tade.. okey ! chill !

Semalam, aku memang langsung tak boleh tido.. aku golek2 kat atas katil, kiri kanan, kiri kanan, aku ulang sepuluh kali, tapi still tak boleh tido gak ! Sebab nye ialah aku pikir something yang buat aku happy n sedey.. Mule aku just pikir :
1. Mesti syok gilekan kalau aku dapat 9A mase SPM.. aku mesti jerit2, lompat2, peluk mak kuat2.. nangis2 macam org gile.. happy gile kalau betul la bende tu belaku..

2. Macam mane mase depan aku ? aku berjaya ke tak ? aku hidup senang ke tak ? aku dapat jadi akauntan ke tak ? ergh !

3. Aku dapat masuk universiti ke tak ? kalau dapat, aku masuk u mane ? um ? bestnye ! ukm ? utm ? utm dekat sgt la ! aku org johor ! uitm ? hem ? atau aku hanye masuk tingkatan 6 ? omg ! aku tak nak !

4. Macam mane care nak pandai bi ? kalau aku tak pandai bi macam mane nak jadi akautan ? tolong la kasi care senang nak pandai bi ! YA ALLAH ! tolong aku !

Otak aku boleh gile pikir pasal bende ala nie ! aku takot sgt kalau aku jadi org tak gune ! aku takot kalau aku tak dapat nak bangge kat mak aba ! malam tu gak, aku terpikir bende yang buat aku sedey n nangis sorg2.. 

+++++++++++++++++++++

1. Macam mane kalau mak aba tade 1 hari nanti ? kat dunia nie aku ade sorg mak n aba je.. aku tak nak org lain.. aku tengok dia org makin hari makin tua.. Aku takot kalau aku kehilangan dowg.. malam tu aku rase nak sangat peluk mak kuat2.. 

2. Lepas tu aku terpikir pulak kalau atok minah(nenek) tade ? sekarang kat dunia nie aku ade sorg atok je.. umu dia da 70tahun da.. aku macam nak nangis sekrg ! ! ! !

3. Time tu gak aku teingat kat arwah atok yem ( datok ).. terbayang mase dia terbaring kat jalan raye dengan kepala berdarah.. y ? mase tu kite org 1 famli nmpk.. kejam nye ! ! rindu sgt kat dia.. dia baik sgt dgn aku ! setiap kali aku nmpk jajan yg selalu dia beli untuk aku mesti aku sedey.. Sedekahkan  AL-FATIHAH untuk arwah atok aku Abdul Rahim..

4. Macam mane kalau hari ini aku meninggal dunia.. Aku banyak dose.. Aku jahat ! aku teruk ! kalau aku mati sekrg mesti aku masuk nerake.. aku tak nak ! YA ALLAH berikan aku hidayah !

Malam tu aku nangis puas2.. sampai bantal aku basah, sampai bibir aku bengkak, mate jgn cakap la, kompem bengkak ! Sebenarnye aku selalu nangis mase nak tido.. aku takot sangat kalau bende tu terjadi ! aku sayang sngt famli aku, lagi2 mak aba.. 
p/s : mase tulis entry nie pon aku nangis ! aku sgt gembing kan ! hee~

25 comments:

adrinaqamarina said...

wah, banyak betol befikir ne. hurm, kesedaran tu kalau dah datang, cepat3 la berubah, takot nanti tak sempat.

bukan sume orang dapat kesedaran dan hidayah tau.

Fakhrur Razi berkata said...

woahhh ak pernah terpk jgak masa kcik2 dlu
err skarang pun ada
tapi xlah sebanyak cmnih
bgus kau pndai muhasabah diri

belajar lah rajin2 ye..

persoalan nih ak still fikirkan lagi ap nk jadi kalau ak kawen nnti =.=
boleh ke ak jadi seorang ayah yg macho terhadap anak2nya
huahua

wunny said...

doa banyak2! dont lose your hope girl. :)

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

adrinaqamarina :
selalu sedar tpi susah betul nak berubah..
hee~

nas said...

wahh..ko da capai 100 entri..tahniah ea..hehehhehe......yup2....aku pon nak jadi akauntan yg berjaya gak..gud luck gak ko..hehhehe

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Fakhrur Razi berkata :
tengs !
tu senang je.. skrg nie kau macho ke x ?
kalau macho kau dpt la jadi ayah yg macho..
kalau x.. jgn hrp la ! huhu !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

wunny :
tengs !

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
bagus banyakan berfikir

Nieza Micha said...

aku kadg pikir jugak macam ni... tp tak detail sgt cam yg ko tulis nih... hehe!~

tp best kot nagis time nak tido... rase kuar sume tekanan... aku pun selalu gak nagis mase nak tido.... huhu!~XD

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nas :
tengs !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o :
wasalam !

Puteri Iqa Izyan said...

wah.da entry ke 100. ngam2.. :P

suke akaun eyk? iqa pon amek akaun. bengong pale nk blaja. haha...

kene byk speaking wpun grammar tu slh.tp dlm mse yg sme kne blaja jugak :))

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Nieza Micha :
mmg la kdg2 best..
tpi yg x best nye tak boleh tido ! ergh !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Puteri Iqa Izyan :
nape entry yg ke 99 ae ?
hee~
ade 1 entry x post !
hee!

x suke pon akaun..
terpkse je ! hahahak !

amalina sahaja said...

doa banyak banyak ya

xfatynx said...

heee. same laaa ! Kite pun entry ke-100 :D

yana said...

uhuk2..memg rase mcm tacing je bace..pernah gk pk smpai cmni pas2 ttbe nangis sorg2.. =(

Umie Nadhirah said...

Muhasabah diri..nice!

Fizah form 5 eh?

SUPERMAN said...

superman tidak akan menangis... uwaaaaaaa

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

amalina sahaja :
mmg kne bnyk kan doa pon..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

xfatynx :
sbnrnye entry nie ke 99 je..
ade 1 x post lagi..
hahahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

yana :
owhh ! ingtkan sy sorg je mcm tu kan..
rupenye ramai lagi !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Umie Nadhirah :
sy f4 je..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

SUPERMAN :
hee~ eye la..
poyo !

nabilah_2908 said...

muhasabah diri tu bagus...kesedaran pun dah ada...apa lagi..perbaiki la mana2 patut... ;)

pasal english...tkperlu risau..insya'Allah bila dah masuk U nnti..sure boleh..berusaha la.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HEART ATTACK

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.