Hey ! Welcome to BSBG World

Wednesday, December 15, 2010

Detik Bersama Anjeng


Hari ni nape la hidup aku dipenuhi detik bersama anjeng.. Agak nye anjeng sedang mengila kot disebabkan ramai sangat orang memaki mengunakan nama anjeng, contoh nye " Anjeng la kau nie !".. Malang betul hidup binatang bernama anjeng, apatah lagi babi.. HAHAHAK ! nice !

Kejadian 1 ( petang )
..
Member aku Fatin ajak member aku Syera gi Pekan, lepas tu Syera ajak aku sekali join the club.. Aku pon on je la sebab hidup pon macam dah tak bermakne kan.. wek ! Syera bonceng aku naik moto, mase tu aku memang berzikir la agak tade ape2 berlaku walaupon just gi Pekan ( tempat yang dekat ).. Aku memang takot gile naik moto, walaupon aku just duduk belakang! ! !

Tibe-tibe sampai 1 lorong tu ade seekor anjeng berwarne putih mengila babi.. dem ! Anjeng tu gi la kejar aku n syera yang naik moto .. Ape lagi aku pon suruh la syera bawak moto laju2 macam minah rempit sebab anjeng tu da paras2 kaki aku je.. Time tu aku angkat kaki wt muke macam kene kejar dengan dua ekor lipas.. 

Cuak gile aku time tu.. kalau la anjeng tu ngap kaki aku, kompem aku tak akan maap kan dia sampai mati ! hahahak !
..
Kejadian 2 ( malam )

Aku baru je balik dari rumah lame dengan nisa.. Tengah nak balik tu ade seekor anjeng memekak macam kene histeria.. aku cakap kat nisa :
..
Aku : Ala ! jalan je la.. anjeng tu kan kawan kite..

Nisa : hoi ! ade anjeng 1 lagi kat situ ! ! ! !
..
Lepas tu aku dengan nisa gi la pecut lari 100 meter sebab takot anjeng tu gigit bontut aku.. Last2 anjeng tu tak kejar pon, siap isap rokok lagi.. kurang aja punye anjeng  ! nape tak kejar ! buat penat je aku lari tau.. Bengang aku ! ( sebnrnye aku pelik gile ? nape aku nak lari ae ? )

Tibe2 aku nampak ade 1 kete parking dekat je dengan tempat kejadian, yg aku rase dalamnye ade seorang lelaki.. dem ! Malu gile seh ! maksudnye lelaki tu nampak yang kite orang lari bersungguh-sungguh tanpe sebab.. bengang lagi ! 
Note comel : Jangan lah anda berkawan dengan anjeng.. Kerana anjeng itu jahat ! sorry aku tak blogwalking blog korang hari ni.. tpi kalau ade mase aku jalan okey !

33 comments:

Nieza Micha said...

hahaha!~ cian kau... aku lagi la cuak... walaupun anjeng tu tak wat ape2... Aku dah gelabah... haha!~

Puteri Iqa Izyan said...

huhu.tingat lak time dulu2.slalu kne kejar ngn anjing bile balik solah. demn ah anjing tuh.

skang gune kete, mmg rase nk langgar je anjing tuh.hhu

mish cokat said...

hhe. eda rase anjing uh suke awak. hhe. joking lorh :)

nub said...

kahkah.anjeng sangap tuh

Eazy Izzuddin said...

anjeng2
aish2
xD

Layans~
Ku Rindu Dia

nas said...

mmg anjing jahat dowh,..kat area flat aku,anjeng2 tue sedap2 je makan kucing2 yg comel2..kesian aku tgok~

Cikbelog said...

haha lawaklah..cikbelog pon penah gak wat acara lari dikejar anjing. memang anjeng la anjing tu.suka-suka ati kejar orang..hooo

FAZLYN NAIN said...

haha..lawak gile story adk nih..akk pon anti btol dengan anjing..tambah2 anjin keling umah blakang tuh..memekak je malam-malam panggil antu..

Zulfahmi Abidin said...

ahhaha.ko nie.lagi ko lari lagi teruk jadinyer twu tak???

sya hassan said...

hahaha.. sian.. gua pon dlu pernah gak ad kisah silam ngan anjeng.. tpi xde la kene gigit bontot.. just kene kejar je..haha bestt wehh.. sampai umah nanges xhengat dunia..kah3 2 la..sape suh p pijak ekor dye..hak3
xpsl2 gua jdi jaguh marathon sat..hua3

Amirrah Zawani said...

haha!! org cakap kalo jmpa anjing jgn lari, nanti dia kejar.. tapi ni terbalik pulak, u lari dia tak kejar.. hahah!!! :D

ummiarissa said...

la..tak yah kawan ngan anjing...kucing kan ada...he he he

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Nieza Micha : sebnrnye bukan takot sgt dgn anjeng nie.. tpi sebab anjneg nie haram.. so takot jadi.. betul x ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Puteri Iqa Izyan : hahahak ! langgr je.. biar tau rase dia.. hehe !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

mish cokat : waa seram nye anjng suke sgt..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nas : anjng tu lagi kurang aja.. makan kucing ? sepak kang ! nape tak makan bnde lain ? taik kan ade ! hahahk !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nub : anjng gile cukup !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Eazy Izzuddin : npe ? suke ke ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Cikbelog: tu la pasal.. org bukan kentot kat dia pon.. tpi nak kejar org.. bo betul la !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

FAZLYN NAIN : ape kate malam nie bunuh je anjng tu.. hahahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin : anjng tu yg gile.. tpi aku rase aku lari kuat.. hahahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

sya hassan : ape pasal nak pijak ekor dia.. pakal je dia tak mengamuk.. hahahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Amirrah Zawani : tu la pasal.. anjng tak kejar pon. tpi sebuk nak lari.. gile betul !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

ummiarissa : sbnrnye semua binatang sy benci ! hahahk !

enyheartsdiamond said...

hahahaaa! comelnya jalan penceritaan ini! :D

eny pun takut anjing :D

Cik Tom said...

cik tom takut anjeng..takut kena gigit...hehe...

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

enyheartsdiamond : biase la org nye pon comel ! hahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Cik Tom : sape je bani cik tom!

wunny said...

ahahh pengalaman sukar dalam hidup tu! :D

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

wunny : betul tu ! sgt sukar.. seram pon ade !

Sophia Rani said...

anjeng isap rokok?? eh eh.. hhehehe

at least ade gak kenangan dgn anjeng kan kan kan.. hehe

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Sophia Rani : kenangan yg sengal ! dem dem dem !

Selikat Coklat Berbicara said...

HAHA !! memang doe ! anjeng kat pekan sume gilagila . kau tgk jela kat taman kite , bape juta ekor anjeng ada ?!! mcm .... !!! haishh !!

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.