Hey ! Welcome to BSBG World

Sunday, December 5, 2010

My Sibling ! !

Hari ni aku nak ajak korang gosip dengan aku ! pasal sape ? hahaha ! pasal my sibling ! hahaha ! aku ade 7 orang adek beradek semua.. ramai ke ? lantak mak bapak aku la ! okey ! semua sibling aku memang terbaik la ( bagi aku ).. okey chill !

Nurhashimah binti Za'ba
Ofcus la dia ni anak frst ! umur dia 20 taon, tapi aku rase perangai dia macam kanak-kanak lagi kot ! heeeee~ sekarang ni dia study kat universiti malaya n amik cos bioteknologi ! aku pon tak tau ape yang dia belajar, tapi setahu aku buku2 dia semua tebal2 nak mampoi ! dia nie single lagi n tak penah couple la ! sebab ape ae ? aku rase dia nie memilih kot !  tapi ape pon dia still ade orang yang dia gile2 kan ! hahahak ! kalau dia balik, dia selalu gosip2 dengan aku.. dia cakap semua rahsia dia, dia cite kat aku sorang je ! so aku nie berharge kot kat dia ! hahahahahahak ! dia satu- satunye kakak yang aku ade ! sayang kat dia ! wek ! Dia nie ade blog jugak, so korang gi la terjah blog dia okey ! DaiRi Ku SaYang

Muhammad Faiz bin Za'ba
Dia anak kedua n umur dia 18 taon ! Korang tau x, dia nie kan dari balik PLKN sampai sekarang duduk rumah je ! penganggur terhormat ! Tapi 27 o 30 hari bulan disember ni dia dah nak pergi UiTM Shah Alam n amik cos seni layar.. Aku compius ! nanti da besar jadi ape ae ? Dia nie single lagi okey ! so aku pon x tau la nak cakap ape ! Tapi kan dia nie jahat ! suke buat orang menangis ! Kdg2 geram gile dengan dia sampai macam nak bunuh je ! Kdg2 mcm okey lak ! adek beradek memang macam tu kan ! !

Nur Hafizah binti Za'ba
Aku anak ketiga ! Aku rase tak payah kot aku bebel pasal aku kat sini ! korang boleh bukak nie Nur hafizah binti Za'ba

Nur Hanisah binti Za'ba
Dia anak keempat n umu dia 14taon tapi aku rase dia lagi matang dari aku ! Dia belajar kat SMK Dato Mohd Yunos Sulaiman ( sama dengan aku n semua adek beradek aku yg lain ).. Dia nie satu bilik dengan aku ! so kite orang tido same-same la ! Aku rase aku paling rapat dengan dia kot ! Best hidup dengan dia nie ! kelakar orang nie ! layan je otak gile aku ! Aku suke raba dia ! hahahahahahahak ! poyo la ! Tapi kan dia nie garang, suke moody ! pening aku !

Muhammad Fahmi bin Za'ba
Dia anak kelima n umu dia 13taon ! Dia belajar same sekolah dengan nisa n aku ! Tapi kan, dia paling bodo dalam family aku ! sorry la fami ! selalu kne mara dengan aba.. ade mase dia darjah 6, aba siap bawak parang sebab geram nak ajar dia.. Aku mase tu memang cuak nak mati ! Aba kalau gile dia sampai memang seram nak mati ! hahhaak ! Ape2 pon dia nie selalu jadi mangsa buli terhormat ! kalau nak beli barang mesti aku suruh dia ! sian kau fami ! tapi kau tetap berguna ! hee~

Muhammad Firdaus bin Za'ba
Dia anak keenam n umur dia 11taon ! Dia belajar dekat SK Pekan Nanas.. Dia kalau mase sekolah, dia tak duduk dengan mak aba, tapi dia duduk rumah atok.. Eye la ! sian atok tade kawan ! Perangai budak nie memang gile ! paling manje ! paling gedik ! paling kuat mengalan orang ! Tapi dia nie rajen solat ! tak payah di suruh ! aku kadang2 aba suruh baru solat !hee~ tapi sekrang da tak la ! insap dow !

 Nur Hazirah binti Za'ba
Dia anak last sekali ! last kopek ! hee~ umur dia 8taon n belajar kat SK Batu 24.. Dia budak paling masalah kat family aku ! taik busuk nak mampus ! lepas masuk tandas memang pening gile !  perut buncet ! kalau nangis suke jerit2 ! kdg2 kite orang panggil dia anak raksaksa !hahahak !  Suke buat mak nangis ! jahat ! ! ! ! gedik !  aku memang geram gile dengan dia ! aku suke crik pasal dengan dia ! PENAIK !

OKEY ! sudah abis cerita pasal sibling aku ! hahahak ! ape2 pon aku sayang korang gile2 ! aku tak perlu ade adek angkat, abg angkat, n angkat2 yang lain ! sebab korang cukup untuk buat aku tersenyum ! walaupon kite selalu gado2 tapi u r the best sibling i have ! ! 

Morel of story : Sayang adek beradek korang ! aku rase angkat2 nie tak bawa sampai bile2 ! okey ! ! ! !

34 comments:

ashall said...

air dicincang xkan putus..tp xsume org sayang adek bradek.. tp, aku pun sayang my siblings..haha.. btw, do follow me back..thanks..just wanna make friend with everybody..

Puteri Iqa Izyan said...

wahh.rrraaamaaainyee..
sy ade 3 je.. huhu :P

enyheartsdiamond said...

hye bidadari garang.. singgah blog saya, ada entri ttg bidadari :D

enyheartsdiamond said...

hye bidadari garang.. sila singgah ke blog saya.. ada enti ttg bidadari :)

Nieza Micha said...

huhu!~ yg angkat2 memang tak ke mana... kawen pun tak jemput... lagi dirahsiakan... sadis2... huhu!~=.='

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

ashall :
betul tu !
tengs ! nnti kalau rajen sy follw !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Puteri Iqa Izyan :
hee~ adek badek ramai best tau !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

enyheartsdiamond :
okey ! ! !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Nieza Micha :
tu la pasal !
buat penat je angkt2 nie !

hamzah ian said...

gua sembilan.. hoho

Cik Mieyrarif said...

alolo.cumil je :)

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

hamzah ian :
tahniah kat mak bapak kau !
hahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Cik Mieyrarif :
ape yg comel ?
kongsi sikit !

Zulfahmi Abidin said...

perh.....krim salam bapak kau ckp kt dye. Mak kau hebat.^_^

Terkini: Terlebeh 20 Minit Je | Perempuan Dan Nasi | Microsoft Apple

Pencacai Alim said...

best ooo adik bradik ramai

Tomato Gurl's Life said...

fiza,,,cik tom lagi ramai...9 org adik beradik..hehe..tp ramai best..meriah..owh kakak ade blog jugak eh..menarik ;)

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

syeraRAWRR said...

kasihn si fami haha

Amirrah Zawani said...

best ada adik beradik ramai ni.. kalao semua ada meriah je rumah..
i 3 beradik je :P

Fakhrur Razi berkata said...

pergh kesian adik kau yg last skali
hahahaha

siblings kau sume muda2 lagi...
hahaha
mcm ak nyer sume dh tua je =.=

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin :
insyaallah kalau aku ingt !
lepas tu mesti mak aku smckdown !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Pencacai Alim :
tau pon ! kalau nak wt party pon x pyh nak ajak mmber !
adek badek pon da meriah !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Tomato Gurl's Life :
sbnrnye sy ade 8 org
tpi 1 mati ! wekkk ~!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

BLADE EDGE :
eye la !
bosan aku layan !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Amirrah Zawani :
tu la pasal..
bising je
mak aba pon pening !
3 org boleh ajak men congkak ape ?hee~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Fakhrur Razi berkata :
mmg la !
kiteorg belom tua..
mesti kau ank last kan !
hee~

adrinaqamarina said...

ouh, dah kenal nisa. hehe.

Zulfahmi Abidin said...

tak punyer.mak kau baik.%_%

Terkini: Sory! Bukan Salah Aku | Terlebeh 20 Minit Je | Perempuan Dan Nasi

nas said...

eh..nak dekat samelhah..aku pon 7 beradik gak..3 laki 4 pompuan..cm anak nabi muhammad lak :)


apa motif status SPONGEBOB dan PATRICK dalam facebook??

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

adrinaqamarina :
hehehehehehe ~!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin :
mak aku mmg baik !
tpi kalau dtg singe ! mampoi !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nas :
yeeee !

wunny said...

wahh best tuu! lengkap la hidup. ade abang, akak, adik laki dan adek pompuan. xD

Beautiful Monster ;) said...

nice :) bole follow ?

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.