Hey ! Welcome to BSBG World

Friday, December 31, 2010

Assalamualaikum 2011 ! Azam Baru !


Tak sangke pukul 12 mlm nie,tahun 2010 aku tak akan jumpe lagi.. Muncul la tahun baru ! muncul la azam baru ! muncul la spm ! bagus sangat ! 

Setiap tahun aku nak adek beradek aku akan tulis Azam tahun baru kat kertas, lepas tu kasi kat aba.. Sejak bile tradisi macam nie berlaku kat keluarga aku ? ahh ! aku pon tak tau.. Masalahnye azam 2010 pon belom aku setel kan.. jadi setiap tahun azam aku akan berulang bende yang sama.. Aku pon lupe isi ape yang aku pegi conteng kat Azam 2010 aku ? yang masih kukuh kat otak aku hanye aku tulis Azam 2010 dalam bahase english.. titik ! !

Okey ! korang nampak tak pic kat atas yang tajuk nye Azam Tahun 2011.. Itu just isi penting je.. kalau nak tulis yang betul2 punye azam, sampai tahun 2012 pon tak abis kot.. Jadi bersaksi kan member2 blogger aku nak tulis azam 2011 aku seditil ditil nye.. Ahhh ! rase bosan gile tulis azam.. ape2 pon tahun baru kne azam baru gak !

1. Menjadi Anak Yang Solehah.. Maksud nye ialah.. aku nak rajin tolong mak buat keje rumah like basuh pinggan, sidai kain, lipat baju n bla bla bla.. Sekali mak aba suruh aku buat je.. tanak mengelor, kurang ajar, melawan n bla bla bla.. 

2. Solat 5 Waktu, Ikut perintah ALLAH.. aku tanak tinggal solat lagi.. selalunye solat subuh je aku tinggal.. nak bangun pagi bukan la main susah.. nape tah ? Aku janji jugak untuk ngaji setiap hari lepas magrib.. selalu bace yassin.. betul tu ! aku betul2 nak berubah..

3. Mendapat 8A/9A Dalam SPM.. Tahun depan kompem2 la aku nie calon SPM.. So aku janji nak dapat 8A.. aku nak sangat bukti kan kat mak aba pengetua n cikgu disiplin yang aku nie bukan budak sebarangan.. Degil2 aku, aku pon boleh berjaya kan kan !

4. Menjaga Tingkahlaku / lebih sopan.. korang tau kan aku nie pmpuan ? sape kate aku laki memang mintak sepak kot.. hee~ aba selalu cakap aku nie kasar la, ape la.. atok mak ucu pon cakap macam tu.. budak laki pon cakap macam tu jugak.. semua kot ? geram nyeeee ! okey fine ! aku nak jadi pmpuan melayu terakhir.. wekkk !

5. Belajar Bersungguh-sunggah, Terutama dalam B. English.. Kalau boleh tahun baru nie aku nak buat jadual belajar aku sendiri.. lepas tu nak belajar b.english lebih2.. Aku nak SPM english dapat B jadi la.. Nak masuk matrixxxxxx ! lepas tu universiti malaya.. kalau x pon masuk maktab.. aba mak nak sangat sorang anak dia jadi cikgu.. ^___^

6. Menurunkan berat badan.. bagus la tu ! aku nak senam-senam sikit.. biarla nanti dapat jodoh cepat.. dem ! ! suke sangat makan mase malam bute.. eye la, aku tido lambat.. lepas tu lapa, n makan ! amik kau !

7. Berjanji Melaksanakan Azam 2011 dengan Bersungguh-sungguh.. amin ! ! aku harap 2011 tahun yang paling banyak merubah aku supaya jadi yang lebih baik.. amin lagi !

11.27PM.. Lebih kurang 30minit nak 2011.. rase macam nak nangis je..Aku tau kot 2010 ialah tahun paling degil n nakal dalam hidup aku.. Tapi aku tetap aku miss tahun 2010.. sampai mati aku ta kan jumpe 2010 lagi.. bye ! assalamulaikum ! 

21 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

happy new year dik ;))
belajar rajin tau :D

wunny said...

happy new year! hope this year lebih berjaya! ^^

jom sini.kalau nak beribadah pun perlu ke nak kedekut?

twinkle twinkle said...

semoge semua harapan tecapai :)

Solihin Zubir said...

salam sejahtera 2011..
moga tahun ini lbey baek drp sebelumnya...
aminnnn... :D

adrinaqamarina said...

alahai, waktu yang pergi tu biarkan pegi oke. hehe.

belajar rajin3! spm. fighting!

jangan nakal3 ag oke :)

ummiarissa said...

ye ye akak suka yang no 6 tu...sedang berusaha gigih menurunkan berat badan...semoga kita berjaya!

syeRAWRR bieber said...

good luck fizaa,, aku harap kau dapat laksanakan azam 2011 kau dengan baik dan smpurna. semoga thun 2011 ni lbih baik dari tahun2 sblmnya. insyalllah kau akn berjaya :')

biskut said...

sejuk perut mak bidadari garang baca azam anak gadis dia yang comei lote nih..hihi..moga berjaya BG

Nieza Micha said...

huhu.. selamat tahun baru...
hope semua azam tu tercapai...
gud luck...^_^

Yua said...

smoga azam anda mnjadi ssuatu yg nyata.. heee ;)

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Puteri Iqa Izyanokey ! i will !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@wunnyokey ! i will jugak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@twinkle twinkleamin ! semoga la !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Solihin Zubiramin!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@adrinaqamarinaokey ! x nakal.. jadi baik 24jam !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@ummiarissasy pon suke no6 tu ! hee~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@syeRAWRR biebertengs ! jadi budak skema !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@biskutayat tak boleh bla ! hehe !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Nieza Michaamin !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

@Yuaamin !

CIK TOM said...

belajar rajin2 ye yunk!

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.