Hey ! Welcome to BSBG World

Monday, December 20, 2010

Segmen Nangis Di Angsana



Hari ni aku, mak, aba, faiz, shimah gi Angsana.. peh ! letih la jugak aku nie.. tapi dengan usaha yang gigih aku tetap jugak gi update blog.. Eye la, orang cakap kalau nak blog tu femes mesti kene update selalu.. betul tak ?

Motif pegi Angsana ialah nak beli baju canggih ,sebab kat sane ade potongan harge.. so jimat la sikit di musim pesekolah nie.. Lepas tu pegi Badan beli organ dalaman.. otak kau la ! mesti la beli buku.. Lame jugak aku main tawaf kat dalam badan tu, sampai la aku jumpe buku literature form 4 yang aku idamam2 kan.. Lepas tu dengan mengunakan kesempatan yang ade aku pon selet la buku essay english n kamus dwi.. hahahahak ! lepas tu gi la beli barang2 yang lain termasuk beg sorong yang nak bawak baju2 tu..beg tu aba beli untuk faiz sebab 27 nie dia nak berambus gi Uitm..

Jadi aba suruh masuk kan barang2 yang lain like baju2, buku n bla bla bla kat dalam beg tu.. aku pon ikut je la cakap aba kan.. 

Faiz : kau buat ape ?
.
Aku : masuk kan barang dalam nie la..

Faiz : ape pulak ! kalau macam tu kau la yang bawak beg tu.. buat ape aku nak angkat beban kau pulak !

Aku : aba yang suruh la !

Faiz : kau angkat..

Aku : eye la ! itu pon nak macam tu.. berkire sgt ! ( maksud nye aku tak jadi letak barang kat dalam tu )

Aku memang tak puas hati gile la time tu.. eye la kan, beg tu sorong2 je.. bukan berat pon barang yang nak masuk dalam tu.. pemalas ape sal tah ! Mase tu kat tangan aku, aku pegang pek seluar2 dia.. Jadi aku pon bagi la kat dia sambil cakap :

Aku : Nah ! aku pon tanak pegang beban kau jugak !

Lepas tu kan mak boleh sokong dia.. jadi aku hot la ! tanpa aku sedar air mate aku mengalir.. hahahahak ! ape la aku nie nangis kat mall.. lepas tu ade pulak orang yang tengok dengan muke pelik kat aku.. bukan main susah aku nak cover.. makin aku tahan makin banyak pulak air mate yang keluar.. sengal tak aku ? Last2 dia mintak maap kau aku :

Faiz : ija kau majuk ke ?

Aku : tak la ! ( tak pandang dia pon )

Faiz : aku mintak maap la ! aku salah..

Aku : eye la !

Itu saje cite pegi Angsana bersama keluarga.. hehe ! aku lupa nak cakap yang aku dapat kasut baru ! yessssssssssss ! ! ! 

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Sebelom aku nak akhiri entry nie ( skema ) aku nak kasi jawapan untuk entry semalam.. tapi sebenarnye pekataan yg aku tulis tu bukan bahasa johor tapi pekataan yg selalu aku dengar dan gunakan.. aku rase la , tak pasti pon ! ! ! hee~ 

1. Gembeng = Kuat nangis
.
2. Gebar = Selimut
.
3. Gerobok = Almari

4. Hendut = Pakwe atau boyfren

5. Tarok =Letak

6. Mengalan Mengejek

7. Kememeh Same maksud dengan gembeng

8. Kempro Selekeh atau pengotor
Nota comel : hari ni aku tak blogwalking blog korang okey sebab aku penat sangat ! Tapi kalau tgh malam nie aku segar2 sikit aku jalan2 la ! !



33 comments:

Nieza Micha said...

haha... kuat nangis jugak kau yer...

bahase2 tu bahase jawa la... sebab tu aku ade faham sikit2... huhu...

Selikat Coklat Berbicara said...

ala ala alaa , tacing sungguh . bagus seyh abg kau ...

lau abg aku ... nmpk aku nangis dye gelak adelahh . hampehh !!

ceitt ! kasut baru ,, tak leh jadik in .. ggrrr :D

nub said...

hahah.bahsa johoq ang ebat2 laa naa..

kagum anak kedah dengan ang.bhahha

Zulfahmi Abidin said...

1. nape abang ko daftar cepat eak?? kenape aku daftar 2 januari.cube tanyer abang betul2.nanti inform kat aku ea.aku seram sejuk je nie.aku salah tarikh ker.

2. alah.dgn abg jgn berkire sgt. ade sebab dye buat mcm tuh.jgn sedeh2 k.^_^ senyum sikit plz....

FAZLYN NAIN said...

haha..klakar betol..sampai nangis jadinye..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tahniah....dapat kasut sekolah baru

hehehheh ✿(^^,)✿

twinkle twinkle said...

hoho,,unik bhasa johorr

Cik Tom said...

hehe..majuk ker fiza??laaa gerobok tue almari...kat trg pun guna perkataan sama jugak...smlm masa cik tom tgk n3 tue...ingtkan mksd lain..hihi

Ellen said...

hai dik..salam kenal dari akak ellen ya...akak datang dari blog CikTom...terbaca komen adik kat sana..
Thanks ya kerana komen pasal tu, akak nak gtau akak buat segmen ni bukan nak ambil kesempatan tapi nak tambah sahabat..akak tak femes mana pun...blog cikai2 ja..blog adik lagi mantap tau dari blog akak..hehe...beza segmen yang akak buat ialah sambil buat GA, akak sediakan hadiah tau..cuba tanya CikTom, dah terima ka hadiah top up tu..tak seperti blogger otai yang lain buat gitu tanpa bagi apa2 pada mereka yang join kan...so harap adik faham dengan maksud akak buat ni, sebelum ni akak ada buat segmen A MUST VISIT BLOG..hari2 akak p blog dorang tapi dorang tak p pun blog akak...trafik jatuh gila.....so akak nak cari siapa yang betul2 nak masuk dalam bloglist...kenalah "give and take " kan...
Sorry kerana bebel banyak plak..tapi just to give simple penerangan ja...sorry ya...take care and semoga terus berjaya dalam arena blog...

syeRAWRR bieber said...

fiza memang! ! !

ummiarissa said...

gembeng gak Fiza ni...nah tisu..kesat airmata tu...!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Nieza Micha : aku pon x phm nape la aku kuat nanes sgt ? pelik ! owh bhse jawe ke ? aku da agak da !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Selikat Coklat Berbicara : dia takot aku majuk lebih2 la.. nnti susah.. hehe ! nape ? jeles ke ? waaa!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nub : maju la johor ! go go !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin: aku mane tau ! lantak dia la.. yg aku tau dia nak gi 27 nie.. aku tengah senyum la nie ! hahahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

FAZLYN NAIN : biase la tu.. budak kecik kate kan.. ceh !!!!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : bukan kasut sekolah la ! kasut jalan suda la!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

twinkle twinkle : bukan bahse johor.. tpi bahase jawe..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Cik Tom : biase la tu pmpuan yg hati lembut sgt.. waaaa !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Ellen : eye la ! heee~ ^__^

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

syeRAWRR bieber : aku memang ! nape ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

ummiarissa : waa ! perli ke ? nanes kang ! hee~

diana said...

fiza menangis??
macam tak percaya je..
mesti orang kat angsana yang tengok kamu nangis dalam hati diaorang cakap gini..
"kesian budak tu nak mainan..mak dia tak nak belikan.."
hahahha

wunny said...

alolorrhh sian nye..sabar sabar! :D

Ayuraza said...

yipie...show off la kasut baru..hehe

shimah zaba said...

bkn hendut la ja...bkn mak ske kate endut ke?? aik?? mak we pon bole kot..

satu lagi ko lpe...
saing= bersama-sama/sekali

shimah zaba said...

bkn hendut la ja...bkn mak ske kate endut ke?? aik?? mak we pon bole kot..

satu lagi ko lpe...
saing= bersama-sama/sekali

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

diana : pulak.. sy nie tacing lebih sgt kot.. lagi pon pasal mak kan.. ceh !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

wunny: sentiasa sabar !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Ayuraza : hahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

shimah zaba : ape2 je !

Sophia Rani said...

heyya dikk.. kamu ni cepat sentap jugak yer.. hahahaha..

jgn asyik2 nangis je tau.. kat mall pulak tu.. takpe2, len kali akk tibai faiz tu yer.. hehehehe :P

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Sophia Rani : hehehe ! tu la pasal.. nape tah air mate nie x benti2 kuar.. da jadi kilang sudah !

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.