Hey ! Welcome to BSBG World

Tuesday, December 7, 2010

Mak Aku Bace Blog Aku


Ape perasaan kau, kalau mak kau bace blog kau ? ? ? ? kongsi la ! ! Hari tu entah macam mane la mak aku boleh terdetik nak clik link blog aku.. Eye la ! aku kan suke post-post link blog kat fb, so mak aku pon bukak ! dem ! 

Aku yang ade kat sebelah mak aku, da tak boleh duduk diam seperti di enjet bius pemediah bontut.. Mak aku boleh pulak senyum2 bace blog aku ! ! Aku makin melompat-lompat macam ikan yu.. Aku suruh mak aku tutup, tapi dia pekeras.. Lepas dia da bace beberape entry aku, baru la dia tutup sambil bercakap :

Mak : Best pulak bace blog kau..

Aku : Mak nie !

Mak : Macam mane nak buat blog ?
Aku : ade la care dia ( mak aku nak buat blog ke ? jeng jeng jeng )

Mak : Nanti kalau mak boring2 mak bukak la blog kau..

Aku : Jangan la mak ! ija segan la !

Mak : Ah ! macam mane tadi nak bukak blog kau..

Aku : yeee !! mak x tau !

Mak : ( mak bukak tab baru )Tekan b kan ! hah ! keluar pon !

Aku : Alamak ! Kalau mak nak bace, mak cakap la dengan ija.. Nanti kalau mak  bace entry yang jahat2 mak mara..

Mak : Kau memang jahat pon.. nape nak tulis mampus2..

Aku : Eye la ! org tak tulis macam gitu lagi lepas nie.. Orang da insap ! ^__^

Mak : ( mak keluar dari bilik )

So sekarang nie aku da tak boleh tulis ayat jahat2.. kne baik2 je semua.. Yang xboleh bla, mak aku bukan bace entry je tapi siap bace komen sekali ! hahahahak !  

Nota Comel : Sweet x mak aku bace blog aku sampai senyum2.. heee~ sayang mak ! !

50 comments:

syeraRAWRR said...

huk3 !

Hunny Maldini said...

hahaha.
my mum pun recently baca blog i.
terus kena sound
'mind your language'
=.='

ngeeee

Tomato Gurl's Life said...

wah sportingnya mak..baca blog..cik tom xnak org kenal ngan cik tom buat blog..sbb tue anon..hehe :)

Nieza Micha said...

hoho!~ kalau aku, aku tau mak aku takkan bace... mak aku tak reti nak masuk internet nih... selalu suh anak nye tolong... lagi2 bab2 psl bisnes... anak nye yang check kan akaun... hehe!~^_^

Zulfahmi Abidin said...

ahhahaha.siot la mak kau.cool habes.selamat mak aku tak geti gune pc.^_^ kalau tak abes aku.dah la aku pon bnyak cerite pasal dye.hey..kirim salam mak kau k.^_^

Terkini: Selamat Tinggal Sayang | Sory! Bukan Salah Aku | Terlebeh 20 Minit Je

Khyeeeeeeee ^^ said...

Oheemmmgeeeee , kalo sayaaa mak saya bace . Blushing blushing *wink wink :D

enyheartsdiamond said...

hahahaaa.. dulu, papa eny yg baca blog eny.. agak cemas juga.. kena tapis2 :p

skrg papa tak keja kat ofis da, so, dye takley bukak blog eny dah :p

twinkle twinkle said...

ahha,,mak mira da pena bace,,tp die diam2 je xnak bgtau,,tp lame2 die ckp die da bace,,adoi -.-

adrinaqamarina said...

sayang ija jugak~

hehe.

rina pon salu pk kalau mama baca blog, tapi mama jenis jiwang jugak. hehe.

cuma malu je kalau mama baca post jiwengs tu.

zanizynot said...

Aww , sweet nye mak ngn ank nie hehe

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

syeraRAWRR :
nape pulak dgn kau ? sawan ke ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Hunny Maldini :
hahahak !
biase la tu mak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Tomato Gurl's Life :
pulak !
best ape kalau org knl kite bace blog kite..
biar dia tau perasaan kite ! waa~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Nieza Micha :
mak sy pon mcm tu..
tapi kalau dia nak bukak, tak boleh nak alang !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin :
kau cakap mak aku siot !!
pukul kau pakai tukul besi kuat2..
huhuhuhuhu !
aja la mak kau pakai pc..
adoi !
sian mak kau !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Khyeeeeeeee ^^ :
heeeeheeee~

Solihin Zubir said...

haha.. samela.. mak sy pon ada baca blog sy gak..
aritu beliau ada baca kisah cinta monyet sy.. kan dh kantoi bercinta masa skolah.. haha..
tapi, bila mak dh mula baca blog ni, kena la berhati2 skit pasni.. hehe..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

enyheartsdiamond :
lagi sweet kalau papa bce..
kalau aba saya.. haram ! ! ! x penah pakai tenet !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

twinkle twinkle :
segan kan !
tpi suke gak sbnrnye !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

adrinaqamarina :
waaaaaaa !
mama awk jiwang ke ?
best2..
mak sy sempoi je ! cool gitu !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

zanizynot :
tu la pasal !
mcm nak gelak !

Fakhrur Razi berkata said...

hahahah
best betul
mak aku pun pernah terbaca blog ak =.="
kira aku dh lama buat entry yg baik2 belaka
huahua.. xD

ps: huhu mak ak xde fb o.O

Eazy Izzuddin said...

naseb mak ku x de blog hehe

♥myida♥ said...

best nye mak dye..huhu,.,:)

Zulfahmi Abidin said...

haha.jgn la pukul aku.aku takut nie.^_^.bukan taknak aja.dye yg taknak.dye kate takut rosak.^_^
Terkini: Selamat Tinggal Sayang | Sory! Bukan Salah Aku | Terlebeh 20 Minit Je

wunny said...

haha cool laa mak kamu! go go lepas ni kene jadi baik. wekk~ :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hahahah!

my dad bace bel0g l0lly gak :)

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Fakhrur Razi berkata :
aku paham2..
dulu kau tulis entry jahat2 ape !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Eazy Izzuddin :
mak aku pon xde blog !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

♥myida♥ :
mak sy mmg selalu best !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Zulfahmi Abidin :
tau pon takot !
mak kan nie kelakar la..
main pc ley rosoak..
hahak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

wunny :
nape ? skrg nie x bek ke ?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

miss lolly a.k.a luvfareda :
kalau aba bace lagi sweet !

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

heheheh....

jangan nakal2 dah lepas ni yer..

kekkekek (^^,)

mizz annyyss said...

HAHA ! biasa lah , parents cg mmg slalu sporting+cool habes . haha ! solute deyh BSBG punye mother . mmg kene ubah la languange tu . hihi

Ayuraza said...

ieeee...sweeet sgat2..mak i tekan on pun taktahu..tumpang tengok ngan anak2 je la..hehe

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ :
okey !
xnkal lagi !
degil je ! ! hehe!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

mizz annyyss :
anis ! ! huhu !
sbnrnye dalam proses berubah la nie !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Ayuraza :
so aja la mak tu ! !
hehehe~

nas said...

muahahhaa..klaka la..akhirnye kantoi mak ko terbace blog ko...hahhaha...xpe la kot....at least pasnie kne jaga penulisannyer :P

Tomato Gurl's Life said...

cik tom dtg jenguk lg..hehe :)

mie said...

jgn risau..
kalo de tulisan jahat..
gue report..
hahaaa

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nas :
tu la pasal..
aku bukan tulis jahat mane pon..
normal ape sbgi seorg remaja !
waaa !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Tomato Gurl's Life :
heheh !
hai cik tom!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

mie :
pulak !
lu jahat maaa !^__^

Encik Tikus said...

ahah mak gua pun dah tahu. keh keh

Sophia Rani said...

hahaha.. takpe2.. ade hikmahnya.. iaitu penggunaan bhs yg lebih sopan.. haha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Encik Tikus :
mak skrg ict tinggi maa !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Sophia Rani :
betul 2 betul 2..
tpi susah la pualk !

lynda m0chi-m0chi said...

wahh!! mama kamuu mmg sp0rting..
klu mama sye.. haish!! daa sah kna bebel.. hek ,, hek ,, hek ,,

About Me

My photo
Nur Hafizah Binti Za'ba, 21 Tahun. Aku mula berbloging dari umur aku 16 Tahun mean 2010. Kenapa ? Sebab aku suka menghayati dunia yang indah dan ianya tercemar disebabkan wujudnya KAU.